Haberler

Dünya Kadınlar Günü Sgk'da Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) bir dizi etkinlikle kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) bir dizi etkinlikle kutlandı.

SGK gönüllülerinin organize ettiği programa; SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Kılıç, Kazım Ergün, Başkan Yardımcıları Mustafa Kuruca, Mehmet Ali Sağlam, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya, Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar, kurum çalışanları ve misafirler katıldı.

Kutlama etkinlikleri, kurumun kadın çalışanları Nergiz Değirmenci, Ayla Gemalmazoğlu, Nursel Çevik ve Aynur Arıcan'ın eserlerinden oluşan karma resim sergisinin açılışı ile başladı. Daha sonra, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından tasarlanan Osmanlı döneminden günümüze kadın kıyafetlerinin tanıtımı yapıldı. Osmanlı saray kadınlarının giydiği bindallısından şalvarına, üç eteğinden kaftanına kadar birbirinden ilginç ve renkli kıyafetler profesyonel mankenler tarafından sergilendi.

Kadın çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde bir konuşma yapan SGK'nın ilk kadın başkanı Yadigar Gökalp İlhan, "Kadınlarımızın; ülke sorunlarına duyarlı olmaları, çözümler noktasında katılımcı bulunmaları, üretime sağladıkları katkılar yanında yönetime de daha aktif olarak katılmaları geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Kazım Ergün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title