Haberler

Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kurt, yayımladığı mesajda, AK Parti'nin iktidara geldiği günden itibaren her alanda olduğu gibi kadınlar ve kız çocuklarına yönelik de birçok ilke imza atıldığını, pek çok yeni düzenlemeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kadınların, kız çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla gereken her türlü yasal adımların atıldığını anlatan Kurt, 2023 hedeflerine kadını-erkeğiyle ele ele vererek ulaşılabileceğini kaydetti.

Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar kadınların eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldıklarını bildiren Kurt, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kadın annedir, şefkattir, özveridir. Bizlere iyiyi, doğruyu, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı öğreten ilk öğretmendir. Zira kadınlar özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar kadınlarımız hayatın her alanında başarıyla görev almışlar, bundan sonra da almaya devam edeceklerdir. Son yıllarda kadın sayısının her alanda artarak devam ediyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir. Cennetin annelerin ayakları altında olduğu buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensupları olarak kadınlara yönelik şiddete, ayrımcılığa ve her türlü istismara karşıyız."

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Basri Kurt Ak Parti Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title