Haberler

Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Cemal Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Cemal Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öz, mesajında, 8 Mart'ın, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Kadınlar Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, bütün kadınların Kadınlar Gününü tebrik etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, kadınların hak ve hukuklarının ikamesi için verdikleri mücadelenin simgesi olduğunu vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır, sevgidir ve erdemdir. Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda değer verilmesi gerekiyor. Bunu yapan toplumların hak ettiği şekilde yükseleceği bir gerçektir. Kadına verilen değer, gösterilen nezaket, bir lütuf ve ihsan değil, insan olmanın gerektirdiği bir görevdir, sorumluluktur."

İslamiyette ve Hazreti Peygamberin hadislerinde kadına verilen önemi anımsatan Öz, kadın haklarıyla ilgili hükümetin yaptığı çalışmaları da hatırlattı.

-Akın'ın mesajı-

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Cemal Akın da, bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumlulukların, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlediğini vurguladı.

Kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için gereken her türlü yasal adımları attıklarını ve atmaya devam ettiklerini belirten Akın, şöyle devam etti:

"Kadınlarımızın, iş hayatında, sosyal hayatta ve siyasette AK Parti iktidarıyla birlikte önü açıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bugün 79 kadın milletvekili bulunuyor. Bunların 46'sı AK Partili. Kadınlarımız, Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren kendisine tanınan hakları en iyi şekilde değerlendirdi. Kültürel, siyasi ve sosyal gelişimini gerçekleştiren Türk kadını, analık görevi dolayısıyla da gelecek kuşakların ve Türk toplum yapısının şekillenmesinde büyük bir rol oynadı. Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın kadın haklarına saygı duyulmalıdır. Bu düşüncelerle ülkemizdeki ve tüm dünyadaki kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Faruk Öz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title