Haberler

Dünya Judo Şampiyonası'nın 2. Gününde Sinan Sandal Elendi

- Dünya Judo Şampiyonası'nın 2. gününde Sinan Sandal elendiBUDAPEŞTE - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dün başlayan 65. Büyükler Dünya Judo Şampiyonası'nın 2. gününde tatamiye çıkan Türk sporcu 66 kiloda Sinan Sandal, 3. turda Belaruslu rakibine altın puanla yenilerek şampiyonadan elendi.

- Dünya Judo Şampiyonası'nın 2. gününde Sinan Sandal elendi

BUDAPEŞTE - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dün başlayan 65. Büyükler Dünya Judo Şampiyonası'nın 2. gününde tatamiye çıkan Türk sporcu 66 kiloda Sinan Sandal, 3. turda Belaruslu rakibine altın puanla yenilerek şampiyonadan elendi.

136 ülkeden toplam 796 judocunun Laszlo Papp Spor Arena'daki madalya mücadelesinin ikinci gününde Türk sporcu 66 kiloda Sinan Sandal, birinci turdaki Nikaragualı Y.M. Mairena'yı ipponla yenerek bir üst tura çıktı.

Sandal ikinci turdaki İspanyol rakibi Alberto Martin Gaitero'yu güzel bir maçın ardından yenerek 3. tura yükseldi. Sinan Sandal bu turda karşılaştığı Belaruslu Dzimitry Minkou karşısında iyi bir müsabaka çıkarmasına rağmen karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatmanın sonlarına doğru hakemin verdiği ihtarla rakibine yenilen Sandal, şampiyonadan elendi.

Huysuz: "İlk iki günde istediğimiz sonuçları alamadık"

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu şampiyonada Türkiye'yi 6 erkek, 3 bayan judocunun temsil ettiğini, şampiyonanın ilk iki gününde istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi. Huysuz, "İlk gün Bekir Özlü, ilk turda dünya şampiyonu Moğol sporcu ile eşleşti ve maalesef kaybetti. Şimdi Sinan da 2 tane maç kazandı ama 3. maçı Belaruslu rakibine goldenscor ile kaybederek elenmiş oldu. Yarın Nazlıcan ve Murat Bektaş iyi bir performans gösterirse inşallah madalyalar bundan sonra çıkacaktır" diye konuştu.

Şampiyonanın yarın yapılacak olan 3. gününde Türk sporculardan erkeklerde 73 kiloda Murat Bektaş ve bayanlarda 57 kiloda Nazlıcan Özerler tatamiye çıkarak madalya arayacaklar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Macaristan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title