Haberler

Dünya Gündemi Çeşme'de Değerlendirilecek

Güncelleme:

Aydınlar, akademisyenler ile gazeteciler uluslararası sıcak gündemi değerlendirmek üzere İzmir'e geliyor.

Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden aydınlar, akademisyenler ile gazeteciler uluslararası sıcak gündemi değerlendirmek üzere İzmir'in Çeşme ilçesine geliyor.

'1. Taş Mektep Günleri' kapsamında, "Arap Dünyasında Demokratikleşme ve Türkiye" konusu farklı oturumlarda 4 gün süre ile ele alınacak. Akdeniz Kurumsal Araştırmalar Merkezi ile birlikte düzenlenecek organizasyona Çeşme ev sahipliği yapacak. Çeşme Sosyal Araştırmalar ve Kültür Derneği (ÇESAK) Başkanı Arif Barata, "Dünyaya damgasını vuran sıcak bir gündem farklı ülkelerden aydınların, akademisyenlerin ve gazetecilerin perspektifinden değerlendirilecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılacağı programımızın açılışına Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımlarını bekliyoruz" dedi.

Aydınlar, akademisyenler, gazeteciler ve siyasetçiler İzmir'in Çeşme ilçesinde bir araya geleceği programa 100 üzerindeki katılımcı "1. Taş Mektep Günleri" kapsamındaki oturumlara iştirak edecek. Akdeniz Kurumsal Araştırmalar Merkezi ile Çeşme Sosyal Araştırmalar ve Kültür Derneği'nin düzenleyeceği organizasyon 4 gün sürecek. 29 Haziran- 02 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programın ana başlığını "Arap Dünyasında Demokratikleşme Süreci ve Türkiye : Kurumsal Bir Muhasebe" oluşturuyor.

Son bir yıldır Akdeniz coğrafyasında yaşanan demokratikleşme sürecinde Türkiye'nin iyi yönetiminin bir ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken Akdeniz Kurumsal Araştırmalar Merkezi Komite Başkanı Sema Ramazanoğlu değişik düşüncelerin tartışılacağı ve önemli ön açıcı fikirlerin ortaya çıkacağı akademik çalışmaya

Çeşme tarihinde tanıklık ederken günümüze de ışık tutacak bir mekan olarak önemli bir rolü üsteleneceğini söyledi.

Türkiye ve dünyanın önemli isimlerini İzmir'in Çeşme ilçesinde ağırlamaktan onur duyacaklarını belirten Çeşme Sosyal Araştırmalar ve Kültür Derneği (ÇESAK) Başkanı Arif Barata, 1876 yılında yapılan ve günümüze kadar korunan 136 yıllık tarihi taş binalarında önemli bir akademik faaliyeti gerçekleştireceklerini söyledi. ÇESAK Başkanı Barata, program hakkında

şu

bilgiyi verdi; "Hukuksal kaynaklar ve Referanslar' paneline Prof. Dr. İlber Ortaylı, "İktisat Politikalarında Süreklilik ve Değişim" paneline Prof. Dr. Nazım Ekren, 'Türkiye'de Demokrasi Tecrübesi ve Ak Parti Modeli' paneline Dr. Sema Ramazanoğlu, Arap Baharı ve Akdeniz'de Yeni Stratejik Ortam' oturumuna Şaban Kardaş, 'Arap Baharı ve Demokratikleşme Süreçleri' oturumuna ise İhsan Dağı başkanlık yapacak. Farklı coğrafyalardan bir araya gelecek konuklarımız kendi bakış açılarından görüşlerini paylaşacaklar. Başbakan Yardımcımız Ali Babacan'ın da katılacağı '1. Taş Mektep Günleri'ne Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımlarını bekliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Akdeniz Türkiye İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title