Haberler

Dünya Gıda Günü

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Dünya Gıda Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Dünya Gıda Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldız, her yıl olduğu gibi bu yıl da 16 Ekim'in tüm dünyada olduğu Türkiye'de de "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanacağını ifade etti.

İklim değişikliği, gıda güvenliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Kronik yetersiz beslenmeden etkilenen 800 milyon insanın birçoğu, yüksek sıcaklıklardan ve iklimle ilgili afetlerden en çok zarar gören kesim olan küçük ölçekli çiftçiler, balıkçılar ve hayvancılıkla uğraşanlar oluşturuyor. Bu afetler iklim değişikliği ile daha da büyüyor. Gittikçe daha da fazla ve daha şiddetli seviyede meydana geliyor. Bununla mücadele etmeye yönelik ortak bir tutum oluşturulmaması halinde, dünyanın en yoksul ve savunmasız insanlarının birçoğu, kendilerini ve ailelerini beslemek için yeterince gıda üretemeyecek ve yeterli gelir elde edemeyecekler. Gıda güvenliği olmadan sosyal ve ekonomik kalkınma da mümkün değildir. Yeterli, kaliteli, güvenli, denetlenebilir ve ekonomik gıda üretiminin sağlandığı bir dünya temennisiyle Dünya Gıda Gününüzü kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Gıda Günü Seyit Yıldız Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title