Haberler

Dünya Gıda Günü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü nedeniyle program düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü nedeniyle program düzenledi.

Tuşba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Konferansta konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, gıda arzı ve gıda güvenilirliği ile tarımsal kalkınma ve kırsal yoksulluk arasındaki kapsamlı politikaların ve sinerjinin geliştirilmesi, kırsalda yaşayanların sosyal haklarının iyileştirilerek, gelirlerinin ve kapasitelerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Dünya Gıda Günü'nün bu yıl ki temasının "Sosyal Koruma ve Tarım, Kırsal Refahın Arttırılması" olduğunu ifade eden Altuner, şöyle konuştu:

"Aslında dünyaya baktığınız zaman sorunların hepsi gıdaya bağlı sebeplerden dolayı ortaya çıkıyor. Kıtalar arası savaş, özellikle teknolojisi, ordusu güçlü olan ülkelerin daha zayıf durumda olan ülkeleri işgal etmesi, enerji savaşları ve diğer bu konudaki hadiseler, gıda gibi stratejik bir meseleyi elinde tutma amacına hizmet ediyor. Bölgede yaşanan enerji savaşları ve bütün bu problemlerin temeli, yine gıda ile ilgili alanda avantajlı hale geçmeye dayanıyor. Eğer siz hayatta kalmak için sınırlarınız içerisinde yaşayan toplumu besleyebilmek için yeterli miktarda üretim yapamıyorsanız dışarıya bağımlı olursunuz ve daha sonra da bir şekilde sömürülürsünüz. Mesele bu aslında. Dünya'da 5 milyarın üzerinde yaşayan insandan bir milyarı açlıkla mücadele ediyor. Her gün milyonlarca insan açlıktan insan ölüyor."

Altuner'in konuşmalarının ardından şube müdürleri ve öğretmenler, günün anlam ve önemine ilişkin sunumlarını yaptı. Ardından yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Bedir, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Gıda Bölümü öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Gıda Günü Fevzi Altuner Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title