Haberler

Dünya Engelliler Günü

Eyüp Belediyesince düzenlenen programda, "İstanbul Arabesque Project" grubu konuklara bir konser verdi.

Eyüp Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir program düzenledi.

Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçe protokolü, STK temsilcileri, Eyüp'teki engelliler ve aileleri katıldı.

Belediye başkanı Aydın, düzenlenen özel günleri çok fazla tasvip etmediğini belirterek başladığı konuşmasında "Anneler günü, babalar günü, engelliler günü özel günleri çok tasvip etmiyorum. Engelliler günü her gün yapılmalı ama böyle bir gün tertiplenmiş biz de sizlerle bir araya gelmek için bunu fırsat bildik" diye konuştu.

Aydın, "Bizim tüm engelli kardeşlerimize dua etmemiz lazım. Fiili dua etmemiz lazım. Onların yaşamlarını kolaylaştıracak engelleri ortadan kaldırmak, onlar için projeler üretmek, onları  motive etmekten bahsediyorum" dedi.

Aydın, sonra konuşmasını şöyle tamamladı:

"Engelli vatandaşlarımızla ilgili çalışmaları gerçekleştiren Sosyal Hizmet Merkezimiz geçen pazar açıldı Alibeyköy'de. Aile Bakanlığımızla birlikte geçtiğimiz aylarda Vardar bulvarında yine sizin sorunlarınızla ilgilenen bir merkez daha açılmıştı. İnşallah bundan sonra da Eyüp'te engelliler konusunda bugüne kadar görülmemiş hizmetler yapılacaktır. Biz sahayı tarıyoruz bizden yardım isteyen, yardıma muhtaç kardeşlerimizi biz bulacağız öncelikle. Tüm engellilerimize, engelli yakınlarına sesleniyor ve mutlaka sorunlarınızı bize iletin diyoruz."

Programda, "İstanbul Arabesque Project" grubu konuklara bir konser verdi. Yakınlarıyla birlikte gelen engelli gençler, zaman zaman şarkılara hem yorumlarıyla hem de danslarıyla eşlik ettiler. Özellikle Şeker Hayat Atölyesi'ne devam eden down sendromlu gençlerin eğlenceli dansları büyük alkış topladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Remzi Aydın İstanbul Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title