Haberler

Vezirköprü Kaymakamı Kaşıkçı Engellileri Ziyaret Etti

Güncelleme:

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Dünya Engelliler Günü nedeniyle rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engellileri ziyaret etti.

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Dünya Engelliler Günü nedeniyle rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engellileri ziyaret etti.

Kaşıkçı, öğretmenlerden ve velilerden öğrenciler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin Engelliler Gününü kutladı. Ziyarette Kaşıkçı'ya İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yener Aksoy ile AK Parti İlçe Başkanı H.İbrahim Doğan eşlik etti.

"Engelliler her alanda topluma kazandırılmalıdır" diyen Kaşıkçı, şunları dile getirdi:

"Engelli olmak ancak başa geldiği zaman fark ediliyor. Toplumun bütün bireylerinin engellilerimize karşı duyarlı olmalı. 'Yarın biz de engelli olursak' diye düşünerek ona göre hizmet yapmalıyız. Sokakta engellilerimizin rahat etmesi açısından kaldırımından sokağına ya da cadde başındaki esnafımızın dükkan önüne koyduğu malzemelerinden tutun da, idarecilerimizin tasarladığı binalarda engellilerimizin hiç kimsenin yardımına ihtiyacı olmayacağı şekilde tedbirlerin alınması lazım. Bizim amacımız engelliyi dışlamak değil, onları topluma kazandırmak, 7'den 70'e toplumla bütünleştiği bir ortam yaratmak. Bu özel eğitim merkezlerimizin görevi de hem eğitim sağlanması hem de engellilerimizi topluma kazandırılmalarıdır. Sosyal devlet olarak yapılanlara baktığımız zaman çok ciddi mesafe aldık. Ancak daha da ileriye götürmemiz lazım." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü İbrahim Arslan Mahmut Kaşıkçı Vezirköprü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title