Haberler

Dünya Ekonomisine Yön Verenler İstanbul'da Buluşacak

Milletlerarası Ticaret Odası'nın (Icc) Şemsiyesi Altında Faaliyet Gösteren Dünya Odalar Federasyonu'nun (Wcf) Düzenlediği "5. Dünya Odalar Kongresi", 4-6 Temmuz 2007 Tarihleri Arasında İstanbul'da Gerçekleştirilecek.

Milletlerarası Ticaret Odası'nın (ICC) şemsiyesi altında faaliyet gösteren Dünya Odalar Federasyonu'nun (WCF) düzenlediği "5. Dünya Odalar Kongresi", 4-6 Temmuz 2007 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Dünya Odalar Kongresi, dünya çapındaki 12 bin odanın, ulusal ve uluslararası özel sektör kuruluşlarının başkanları ya da temsilcilerinin buluştuğu uluslararası bir forum özelliğini taşıyor. Her 2 senede bir yapılan ve bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşecek olan "5. Dünya Odalar Kongresi", Türkiye'nin imkanlarının tanıtımı ve dünya ülkeleriyle ekonomik ve ticari alanlarda işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi açısından önemli bir platform olacak. Uluslararası iş camiasında Türkiye'nin odak noktası olacağı kongre, bütün dünyadaki değişik kültürlerin buluşmasını da sağlayacak.

TOBB, Türkiye'nin konumu ve tarihi itibariyle yüzyıllarca medeniyetlere beşiklik yapmasından hareketle "Medeniyetlerin kavşağındaki bizlerle tanışın (Meet us at the Crossroads of Civilizations)" sloganıyla kongrenin tanıtımına başladı. Bu kapsamda Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres), İslam Ticaret ve Sanayi Odası (ICCI), Balkan Odaları Birliği (ABC), Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) ve ECO Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği gibi uluslararası kuruluşlara temasa geçen TOBB, kongrenin en geniş katılımla gerçekleşmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

(YZE-MAY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title