Haberler

Dünya Doğal Afetleri Azaltma Günü Ne Özel Seminer!

Güncelleme:

Özel Alev Lisesi Öğrencileri Doç. Dr. Barbaros Gönençgil'in Doğal Afetler, Küresel Isınma Ve Ağaçlandırma Konuları Üzerine Verdiği Seminere Katıldılar.

Doğal afetler konusuna öğrencilerinin dikkatini çekmeyi amaçlayan Özel ALEV Okulları, öğrencilerine, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Barbaros Gönençgil'in konuşmacı olduğu bir seminer düzenledi. Seminer; topraklarının %96'sı deprem bölgesi olan Türkiye'de, bireysel düzeyde alınan önlemlerin artırılmasını desteklemek amacıyla lise öğrencileri tarafından yürütülen "İstanbul'u Yeşillendirelim ve Ağaç Dikelim" projesi kapsamında düzenlendi.

Gönençgil seminerde; orman, ağaç ve ağaç türlerini tanıtırken, orman ve ağaçların doğal afetler ve iklim değişikliği açısından önemine de değindi. Kirli havanın temizlenmesinde ormanların %50 payı olduğunu bildiren Gönençgil, ormanlara sahip çıkılmasının önemini belirtti. Orman yangınlarına da değinen akademisyen, yangınlarda insan hatalarının %90'ın üzerinde olduğunu da ekledi.

Doç. Dr. Barbaros Gönengçil konuşmasını; lise öğrencileri tarafından yürütülen "İstanbul'u Yeşillendirelim ve Ağaç Dikelim" projesine her zaman destek olacağını belirterek bitirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title