Haberler

Dünya Diyabet Günü

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Avrupa'nın en yüksek ikiz kulelerinden Folkart Towers'ın açık hava ekranlarına mesajlar yansıtıldı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Avrupa'nın en yüksek ikiz kulelerinden Folkart Towers'ın açık hava ekranlarına mesajlar yansıtıldı.

Ekranlarda "Diyabet her aileyi ilgilendirir" ve "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" yazıları yer aldı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla bu yıl kent genelinde Dünya Diyabet Günü kapsamında farklı etkinliklere imza attıklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü binası ve kentin önemli meydanlarında vatandaşları diyabet konusunda bilgilendirip, şeker ölçümü yaptıklarını belirten Salnur, "Dünya Diyabet Günü'nün bu yıl da teması 'diyabet ve aile'. Diyabetle mücadelede en önemli unsur spor yapmak ve düzenli beslenmek." dedi.

Salnur, günümüzde 425 milyondan fazla insanın diyabetle yaşadığına, bu sayının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Diyabetin önlenebilir olan çeşidinin Tip 2 olduğunun altını çizen Salnur, şunları kaydetti:

"Halen diyabetle yaşayan 2 kişiden 1'i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir ve bu nedenle her tür diyabet için belirti, semptom ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir."

Kaynak: AA / Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Şeker Hastalığı İzmir Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title