Haberler

Dünya Dinleri İçin Uyum Kursu Dünya Dinleri İçin Uyum Kursu

Almanya'nın Nürnberg Büyükşehir Belediyesi, Nürnberg Eğitim Merkezi ve Kuzey Bavyera Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) müşterek olarak düzenlediği ve 15 hafta süren 'Dünya Dinleri İçin Uyum (WIN-Weltreligionen für İntegration) kursunu...

Almanya'nın Nürnberg Büyükşehir Belediyesi, Nürnberg Eğitim Merkezi ve Kuzey Bavyera Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) müşterek olarak düzenlediği ve 15 hafta süren 'Dünya Dinleri İçin Uyum (WIN-Weltreligionen für İntegration) kursunu bitirenler Fabersaal'de yapılan törenle sertifikalarını aldılar. Törende Federal Mülteciler ve Göç Dairesi Müdürü Dr.Manfred Schmidt, Nürnberg Eğitim Merkezi Müdürü Dr.Wolfgang Eckart, Nürnberg Belediyesi 3.Belediye Başkanı Dr.Klemens Gsell, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil ve din Hizmetleri Ataşesi Çafer Acar hazır bulundu.

Çil ve Schmidt, yaptıkları konuşmalarda kursiyerlerin aldıkları eğitim sayesinde cemaatlerde sorulara rahatlıkla cevap verebileceğini ve vatandaşlarımızı her konuda aydınlatabileceğini vurguladı.

GENİŞ BİR ALANDA BİLGİ ALDILAR

Kuzey Bavyera DİTİB Birliği Başkan Erhan Çınar kurs boyunca katılımcıların İslam ve Almanya Hukuk sistemi, Almanya'da Din Dersleri Modelleri, Almanya Sağlık sistemi ve Emeklilik, Göçmen ve Mülteciler, Belediyelerin işleyişi, Bavyera Eğitim sistemi ve Almanya'nın Siyasi yapısı hakkında ders aldıklarını, böylece yaşadıkları ülkeyi daha iyi tanıdıklarını ve bölgelerinde vatandaşlarımızın sorularına rahatlıkla cevap verebileceklerini söyledi.

GEZİ DE YAPTILAR

Kursiyerler 15 hafta boyunca aldıkları derslerin yanı sıra, Nürnberg Yahudi Singagogu, Bamberg Dom kilisesi, Dachau Nazi Toplama kampı, Fürth Belediyesi Gençlik Dairesi, Nürnberg Belediyesi ve mesleki eğitim bilgilendirme merkezine gezi yaptılar ve ilgililerden bilgi aldılar.

SERTİFİKALAR TÖRENLE VERİLDİ

Konuşmalar ve dialarla kurstan görüntülerin ardından 60 kursiyer törenle sertifikalarını aldılar ve emeği geçenlere birer buket çiçekle teşekkür edildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Bavyera Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title