Haberler

Dünya Çocukları Meclis'te: Tacik Çocuktan "Memleketim" Şarkısı

TBMM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle 39 Ülkeden Çocukları Ağırladı. Meclis Başkanı Köksal Toptan, "Adına Hoşgörü, Sevgi, Barış Diyebileceğimiz Bugün Dünyanın Mutluluğunun İlk Adımı Olsun" Dileğinde Bulunurken, Katılan Çocuklara da Kendi Dillerinde "Hoş Geldin" Dedi.

TBMM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 39 ülkeden çocukları ağırladı. Meclis Başkanı Köksal Toptan, "adına hoşgörü, sevgi, barış diyebileceğimiz bugün dünyanın mutluluğunun ilk adımı olsun" dileğinde bulunurken, katılan çocuklara da kendi dillerinde "hoş geldin" dedi. Toptan'ın dünya çocuklarını kabul ettiği törende Tacikistan'dan gelen çocuğun "memleketim" şarkısını Türkçe söylemesi ilgi odağı oldu. Şarkıya Meclis Başkanı Toptan da eşlik etti. Toptan, kız çocuklarına Kastamonu bebeği, erkek çocuklara da "cam semazen figürü" hediye etti. Çocuklar ülkelerini temsilen getirdikleri hediyeleri Toptan'a verirken, Meclis Başkanı çocuklarla Meclis bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Toptan daha sonra da çocuklarla birlikte Meclis bahçesinde yapılan Meclis Tv yayına da bir süre katıldı.

Sabah saatlerinde Başbakanlık'ta, Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilen dünya çocuklarının öğleden sonraki adresi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye'de bulunan çocuklar, Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından kabul edildi. Meclis tören salonunda gerçekleştirilen törene 39 ülkeden çocuklar katıldı. Meclis Başkanı Toptan, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920' nin Türkiye devletinin kuruluşu anlamına gelen TBMM'nin açıldığı gün olduğunu belirterek, "Atatürk 23 Nisan 1920'yi ulusal egemenlik bayramı olarak kutlamamızı emrettikten sonra bugünü çocuklara armağan etmiştir. Türkiye, çocuklarına bayram hediye eden ilk ülkedir. Dünya çocuklarını TBMM çatısı altında bir araya getirmekten mutluluk duyuyorum. Çocuklar bugün birbirini sevmeyi, barışık olmayı öğrenecek. Barış, sevgi, hoşgörü diyebileceğimiz bu bayram, diliyoruz ki 10, 20, 50 yıl sonraki dünyanın mutluluğunun ilk adımları olsun" dedi.

-39 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR KATILDI-

Meclis'teki törene Almanya, ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Fas, Filistin, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Japonya, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moldova, Nijerya, Romanya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Sudan, Tacikistan, Tayland, Ukrayna, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti, Venezülla, Meksika, Türkmenistan'dan çocuklar katıldı.

-TOPTAN TACİK ÇOCUĞUN "MEMLEKETİM" ŞARKISINA EŞLİK ETTİ-

Törende, çocuklar, ülkelerini simgeleyen hediyeleri Meclis Başkanı Köksal Toptan'a verirken Toptan da, kız çocuklarına Kastamonu bebeği, erkek çocuklarına da cam semazen figürü, lokum, TBMM'yi tanıtıcı kitaplar ile şapka ve bayrak hediye etti. Toptan'a sunulan hediyeler arasında ise Tekila ile Kırgızistan'ı temsilen Keçe şapka dikkat çekti. Toptan, keçe şapka ile kameralara görüntü verirken törende, Tacikistan'dan gelen bir kız çocuğu, "memleketim" şarkısını Türkçe söylerken, şarkıya Meclis Başkanı Köksal Toptan da eşlik etti. Bu yıl yapılan törenlere geçtiğimiz aylarda bağımsızlığını ilan eden Kosova'da temsilci gönderirken, Türkçe konuşan Kosovalı çocuğa Meclis Başkanı Toptan, "Kısa sürede Kosova'yı ziyaret edeceği"ni söyledi. Törende ayrıca, Tayland'lı çocuk da Türkçe söylediği "Atatürk'ü seviyoruz, çok büyük lider" sözleriyle ilgili odağı oldu.

"10 YIL SONRA DÜNYA GÜZELLİK KRALİÇESİ"

Renkli görüntülerin yaşandığı törende Meclis Başkanı, Beyaz Rusya'dan gelen kız çocukları içinse "Bunlar 10 sene sonra dünya güzellik kraliçesi olacaklar. Fotoğrafçı arkadaşlarımız bu resmi saklarlarsa dediğimi hatırlayacaklardır" diyerek espri yaptı. Toptan törende, organizasyonu gerçekleştiren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany'i de kutlayarak, tabak hediye etti.

Toptan daha sonra da çocuklarla birlikte Meclis bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından Toptan çocuklarla birlikte, Meclis bahçesinde gerçekleştirilen Meclis Tv yayınına bir süre katıldı. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title