Haberler

Dünya Çocukları 23 Nisan'da Çanakkale'de Buluşacak

"Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali" kapsamında 23 Nisan'da Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce çocuk Çanakkale'de buluşacak.

"Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali" kapsamında 23 Nisan'da Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce çocuk Çanakkale'de buluşacak.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen "2018 Troya Yılı" kapsamında; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından çocuklar, Çanakkale'de bir araya gelecek.

"Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali", Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Folklör Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) ortaklığında 20-24 Nisan tarihleri arasında 19 ülkeden 20 misafir ekibin halk dansları öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Azerbaycan, Makedonya, Ukrayna, Arnavutluk, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Kırgızistan ve Nepal başta olmak üzere Orta Doğu, Balkanlar ve Avrupa'nın yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden gelen 878 çocuk, açık ve kapalı alanlarda 3 gün boyunca yerel halk danslarını sergileyecek.

"2018 Troya Yılı" boyunca, Troya Kültür Rotası, Troya Araştırmaları Sempozyumu, Homeros Okumaları, Truva Kardeleni ve Truva Bitkileri Çalıştayı, Yelken Yarışması, Troya Atı Kısa Film Festivali, ralli ve motor yarışları, resim ve fotoğraf sergileri, müzik dinletileri başta olmak üzere birçok uluslararası kültür, sanat, edebiyat, bilim ve spor etkinlikleri yapılacak.

Festival sayesinde farklı kültürlere mensup çocuklar arasında sevgi ve dostluk temellerinin atılması, yıl boyunca düzenlenen kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleriyle Çanakkale'nin dünyanın dikkatini çeken bir merkez olması hedefleniyor.

Troya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 20. yıl dönümü ve Avrupa'da Kültür Mirası Yılı ilan edilmesi nedeniyle 2018, Troya Yılı ilan edilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde Troya'nın, Anadolu'nun kadim bir değeri olarak dünyaya tanıtılması için kültür ve turizm hamlesi başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title