Haberler

Dünya Çocuk Hakları Gününden Habersiz Çalıştı

Karabük'te Sokaklarda Çalışan Çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nden Habersiz İşlerine Devam Etti. 11 Yaşında Omuzlarına Ağır Bir Yük Binen Emine Yılmaz, Babasının Kalp Hastası Olması Nedeniyle Çalışmak Zorunda Olduğunu Söyledi.

Karabük`te sokaklarda çalışan çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nden habersiz işlerine devam etti. 11 yaşında omuzlarına ağır bir yük binen Emine Yılmaz, babasının kalp hastası olması nedeniyle çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler`in 20 Kasım 1989 yılında Çocuk Hakları Sözleşmesi`ni kabul etmesi nedeniyle, bugün `Dünya Çocuk Hakları Günü` olarak kutlanıyor. Ancak sokaklarda çalışan çocuklar, bu özel günden habersiz işlerine devam etti. Karabük`ün Bayır Mahallesi`nde oturan Aysel- Alaaddin Yılmaz çiftinin 5 çocuğundan ikincisi olan Emine Yılmaz, her gün olduğu gibi İstasyon Caddesi`nde baskülü ile insanları tartarak ailesine katkıda bulunmaya çalıştı.

Babasının kalp hastası olması nedeniyle çalışamadığını söyleyen Emine Yılmaz, ``Ben çalışmak zorundayım. Çünkü ailemin paraya ihtiyacı var. Okuldan sonra insanları tartarak para kazanıyorum. Bazen iyi kazanıyorum. Soğuk ve yağışlı havalarda ise az kazanıyorum. Zaten kışın zor oluyor, biraz üşüyorum ama para kazanmak zorundayım. Ara sıra ablam geliyor o duruyor. Kazandığım parayı anneme veriyorum. O da bizlere yiyecek alıyor`` dedi.

Ali Faik ATAY/KARABÜK, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title