Haberler

Dünya Çocuk Hakları Günü Etkinliği

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda sinema etkinliği yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda sinema etkinliği yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Sosyal Bilimler MYO Çocuk Gelişimi Programı ile Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi işbirliğinde Çocuk gelişimi Programı öğrencilerine ve Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi tarafından programa getirilen çok sayıda çocuk sinema izledi.

Programda günün anlam ve önemini belirtmek üzere konuşma yapan Çocuk gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Necmi Dedeoğlu, "Gözümüzün nuru çocukların haklarını korumak, asli ve kutsal görevlerimiz arasındadır."' dedi. Bütün dünya çocuklarının masum olduğunu belirten Dedeoğlu, Çocukların eğitim,sağlık, beslenme ve korunma alanında her türlü iyileşmelerin ivedilikle yapılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmada konuklara hitap eden Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, "Çocuk hakları, insan hakları kavramının içinde ele alınması gereken bir konudur. Bugün, dünyanın birçok yerinde var olan insan hakları ihlalleri, çocuk boyutunda daha geniş kapsamlı bir şekilde büyümektedir. Bu duruma acil müdahale edilmesi gerekmektedir. Çocuk hakları, bir insan hakları meselesidir. Küçük yaşta ağır işlerde çalıştırılan, horlanan, hatta savaşlarda öldürülen çocuklar insanların vicdanlarını yaralamaktadır. Bu tür programlarla bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Program Günün anlam ve önemi konusunda konuşma yapan Öğr.Gör.Mustafa Aslan yönetiminde, öğrencilere Evliya çelebi filmi izletildi. Program konuklara çeşitli ikramların sunulmasının ardından son buldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Harran Üniversitesi Karaköprü Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title