Haberler

'Dünya Çocuk Hakları Günü"

Bilecik Çocuk Hakları İl Komitesi üyeleri, "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla Vali Tahir Büyükakın'ı ziyaret etti.

Bilecik Çocuk Hakları İl Komitesi üyeleri, "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla Vali Tahir Büyükakın'ı ziyaret etti.

Vali Büyükakın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, Çocuk Hakları İl Komitesi Başkanı Yasin Yasa ile grubu kabulünde, çocukların ve gençlerin ülkenin geleceği olduğuna vurgu yaparak, çocukların sağlık, beslenme, barınma, barış içinde yaşama, eşit şartlarda eğitim görme, oyun oynama, şiddetsiz bir sosyal yaşamda temel insan hakları içinde gelişimlerini sürdürmeye ihtiyaç ve haklarının bulunduğunu söyledi.

"Bizler onlara bu hakları sağlamak zorundayız" ifadesini kullanan Büyükakın, "Onlar bizim geleceğimiz. Her çocuk bu haklarını sorunsuz şekilde yaşayana kadar biz yetişkinlerin sorumluluğu ve çalışmaları bitmez, bitmemeli. Valilik olarak yapılacak çalışmalara destek vereceğiz." dedi.

Yasa da, kent genelinde çocuk hakları konusunda bilgilendirici çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve bunu bir tiyatro oyunu ile ailelere ve çocuklara anlatacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çocuk Hakları Günü Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title