Haberler

Dünya Çevre Koruma Haftası

Dünya Çevre Koruma Haftası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Dünya Çevre Koruma Haftası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, 5-11 Haziran Dünya Çevre Koruma Haftası dolayısıyla Kırkayak Parkı'nda düzenlenen törende, şairlerin şiirlerinde en fazla doğa, kadın ve çocuk konularını işlediğini ama üçünün de her zaman ihmal edildiğini ve mağdur olduğunu söyledi.

Çevrenin tüm canlıların yaşam alanı, evi olduğunu anlatan Köken, "Kendi vücudumuz gibi. Çevremizi ihmal ettiğimizde aslında bünyemizden de birşeyleri yitirmiş oluyoruz. Herkesin kendi evine, arabasına, bedenine, çocuğuna baktığı gibi çevreyle alakalı olması lazım. Aksi takdirde ne kadar yasa çıkartırsanız çıkartın bu iş zor olur." dedi.

Köken, Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl 70 bin çocuğa çevre eğitimi verdiklerini ve bu yılki hedeflerinin 100 binden fazla çocuğa ulaşmak olduğunu dile getirerek, "Çocukların okullarda mutlaka çevre eğitimi alması gerekiyor. Dışarı attığımız çöpün nelere yol açtığını, ayrıştırmadığımız çöplerin nelere mal olduğunu bizim bilimsel olarak öğretmemiz lazım. Matematik, Türkçe, yabancı dil öğretir gibi çevrenin artık bir eğitim modeli haline gelmesi lazım. Biz de elimizden geldiği kadar Gaziantepli çocuklara bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan da sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluğunun çevre sorunlarının artmasına neden olduğunu ve bütün ülkelerin sorunu haline gelen çevre kirliliğinin canlı yaşamını tehdit eder boyutlara geldiğini kaydetti.

Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesinin zorunlu olduğunu anlatan Alan, "Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeyi mutlaka önlememiz gerekiyor. Her vatandaşın temiz bir çevrede yaşaması anayasal hakkıdır. " dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Köken, 220 kilogram atık pil ve 370 litre atık yağ toplayan Zeynep Gençten Anaokuluna ödül verdi.

Etkinlikte, "Çevre Miras Değil Emanettir" adlı tiyatro sahnelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title