Haberler

Dünya Çevre Günü" TBMM'de Kutlandı

"Dünya Çevre Günü" TBMM'de kutlandı Milletvekilleri çocuklarla birlikte pedal çevirdiANKARA - Dünya Çevre Günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde farklı bir etkinlikle kutlandı.

"Dünya Çevre Günü" TBMM'de kutlandı

Milletvekilleri çocuklarla birlikte pedal çevirdi

ANKARA - Dünya Çevre Günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde farklı bir etkinlikle kutlandı. TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve milletvekilleri ve çocuklarla birlikte bisiklete binerek Dünya Çevre Günü'nü kutladılar.

Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın önerisiyle çevre duyarlılığına dikkat çekmek için bisiklete bindiklerini belirterek, "Bugün bu etkinlikleri Dünya Çevre Günü kapsamında çevre duyarlılığını oluşturmak için yapıyoruz. İnsan olarak hem kendimizden hem çevremizden hem de güzel bir dünyayı gelecek kuşaklara bırakmaktan hepimiz sorumluyuz" ifadelerini kullandı.

Aydın, spor yapmanın önemine de dikkat çekerek, "Sporun yokuşları siyasetin yokuşlarını aratmıyormuş. Her işin kendine göre güzelliği de, zorluğu da var" şeklinde konuştu. Aydın, Saffet Sancaklı'nın parkuru ilk sırada bitirmesinin hatırlatılması üzerine, "Saffet bey futbolda şikeye karşıydı. Burada da yapmamıştır" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı da ailelere seslenerek, "Çocuklarınız ya spor yapacak ya kötü alışkanlıklara doğru kayacak. Onun için çocukları şu spor, bu spor diye zorlamayın. Çocuklar hangi sporu yapmak istiyorlarsa yapsınlar. Ama mutlaka spor yapsınlar. Çocuklarına en büyük yapacakları iyiliktir. Herkes spor yapsın" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan ise çevreye dikkat çekmek için programı hazırladıklarını söyledi. Karaaslan, bisiklet yollarının olmadığına dikkat çeken gazeteciye, "Hızlı bisiklet yollarını yapıyoruz. Bunu eksikliğini hissettiğimiz noktalarda bisiklet yollarını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlikte 30 öğrenciye bindikleri bisikletler hediye edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dünya Çevre Günü Çiğdem Karaaslan Ahmet Aydın Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title