Haberler

Dünya Çevre Günü

Van'da, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

Van'da, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

Yaşar Kemal Parkı'nda, Van Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerin katkılarıyla düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, çevre sorunlarının önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, Van'a çevre konusunda iki sürprizinin olduğunu anlatan Yalçın, "Özhaseki, ilk olarak Van Gölü'nü Koruma Kanunu'nu meclisin gündemine getirecek. Bu şekilde Van Gölü'ne dokunan herkesin bir sorumluluğu olduğunu hissedecektir. İkinci olarak atık su arıtma tesisleriyle alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanından cesaret alarak bir proje hazırlatıp İller Bankası vasıtasıyla bakanlığa sunduk." dedi.

Sürdürülebilir ekonominin sürdürülebilir çevreyle mümkün olduğunu ifade eden Yalçın, dünyada 100 milyon canlı türü bulunduğunu ancak bilinen 17 bin bitki ve hayvan türünün azalarak neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Yalçın, "Doğadaki sayıları artan insanoğlu, doğadaki yok oluşun sebebidir. Küresel iklim değişimi, su sorunu, doğal alanların tahribi, yaban hayatı üzerindeki baskılar ve savaşlar, bu olanlarla doğaya verdiğimiz zararı gözden geçirmek zorundayız. Yarınlar için doğayı korumak en asli görevimizdir. Koruduğumuz doğa bizi de koruyacağını unutmamamız gerekir. İşte bu noktada bizlere çeşitli görevler düşmektedir. Çevre kirliliğinden uzak durmak lazım." diye konuştu.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise yerel yönetimlerin Van Gölü'nü koruyan ve gelecek nesillere aktaracak bekçiler olduğunu ifade etti.

Van Gölü'nün büyük bir çevresel sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu anlatan Özgökçe, "Maalesef geçmişten günümüze Van Gölü istenilen oranda korunmadı. Kentin tamamı kanalizasyon atıklarını direkt Van Gölü'ne boşalttı. Bugün Van Gölü'nün ve kıyısında yaşayan tüm canlıların en iyi şekilde yaşayabileceği ekolojik dengeyi koruyacak olan başta yerel yönetimlerdir. Bu doğa harikasını korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Ardından Dünya Çevre Günü konulu etkinlikler düzenlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çevre Günü Mehmet Özhaseki Fevzi Özgökçe Van Gölü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title