Haberler

Dünya Çevre Günü

Ankara Valiliğinin, 'Dünya Çevre Günü' Dolayısıyla Yayımladığı Masajda, 'Dünyayı Atalarımızdan Miras Değil, Ödünç Aldığımız Aklımızdan Hiç Çıkarmayarak, Çevrenin Gelecek Nesillere Temiz Teslim Edilmesinden Hepimiz Sorumluyuz' Denildi

Ankara Valiliğinin, 'Dünya Çevre Günü' dolayısıyla yayımladığı masajda, 'Dünyayı atalarımızdan miras değil, ödünç aldığımız aklımızdan hiç çıkarmayarak, çevrenin gelecek nesillere temiz teslim edilmesinden hepimiz sorumluyuz' denildi.

Valiliğin mesajında, 'çevre ilişkilerinde bugüne gelinen noktada insanoğlunun teknoloji ile çevre arasındaki sentezi çözmesi ve bunları nasıl uyumlu tutabileceğinin cevaplarını vermesi gerekir' ifadeleri yer aldı.

İnsanoğlunun kainatın kendisine bahşettiği şartları tabii haliyle koruması ve kullanması gerektiğinin belirtildiği mesajda, 'İnsanoğlunun çevreye adeta savaş açmayı tercih ettiği ve bu anlamsız savaşın da maalesef hala tüm hızı ile sürdüğü' vurgulandı.

'Teknolojinin bugünkü hızlılığı kadar doğanın tahribinin de aynı hızla devam ettiği'nin belirtildiği valilik açıklamasında 'İnsanoğlunun çevreyi hakim olma ve onu sorumsuzca kullanmasının bedelini daha fazla ödemeden çevreyi koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza etmenin yollarını mutlaka bulmalı ve çevreye ilişkilerinde daha samimi olmalıdır' denildi.

Valiliğin mesajı, 'Dünyayı atalarımızdan miras değil, ödünç aldığımızı aklımızdan hiç çıkarmayarak, çevrenin gelecek nesillere temiz teslim edilmesinden hepimiz sorumluyuz' hatırlatmasıyla son buldu.

(TLG-OSM) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title