Haberler

Dünya Çevre Günü

Karadenizliler, Hidroelektrik Santrallerinin (hes) Bölgede Derelere Zarar Verdiği Gerekçesiyle Destek İçin Ankara'da Horon Tepti

Karadenizliler, hidroelektrik santrallerinin (HES) bölgede derelere zarar verdiği gerekçesiyle destek için Ankara'da horon tepti.

Çankaya Belediyesinin Laz Kültür ve Dayanışma Derneği ile Artvin Kültür ve Dayanışma Derneğinin desteğiyle düzenlediği etkinlik, Sakarya Caddesi'nde yapıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, burada yaptığı konuşmada, suya sahip çıkmanın temel insanlık görevi olduğunu belirterek, bunu yapanları kutladığını söyledi.

Suya sahip çıkılmamasının yaşam hakkının insanların elinden alınması anlamına geldiğini vurgulayan Tanık, suyun bütün canlılara hayat verdiğini bilerek geleceğe temiz şekilde bırakılması gerektiğini ifade etti.

Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürbüz Akyüz de tüm Türkiye'den yardım istediklerini belirterek, sadece Artvin için 168 santral projesi olduğunu ve şimdilik 7 barajın tamamlandığını anlattı.

Akyüz, projelerle Türkiye'nin elektriğinin yüzde 20'sinin sağlanılmasının hedeflendiğini ifade ederek, derelerin suyuna dokunulmamasını, yüzde 20 civarındaki kaçak kullanılan elektriğin peşine düşülmesi gerektiğini söyledi.

'Dereler özgür akacak. HES'lere hayır' yazılı pankart ve 'Karadeniz uşağı dereleri sattırmaz', 'Suyun ticarileştirilmesine hayır' yazılı dövizlerin açıldığı etkinlikte THM sanatçısı Gülperi Öztürk de sevilen türküleri seslendirdi.

Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu'nun Karadeniz yöresine ait gösterisinin yapıldığı etkinlikte, vatandaşlar da horon tepti.

(ERT-SA) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title