Haberler

"Dünya, Bursa'yı Ürettikleriyle Tanımaya Başladı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ramazan bayramında Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) ile Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, esnafın ve muhtarların bayramını kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ramazan bayramında Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) ile Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, esnafın ve muhtarların bayramını kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bayram ziyaretlerini sürdürdü. BESOB'un Küçük Sanayi'deki binasında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde esnafla buluşan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman esnafa kulak verdiklerini, çalışmalarını planlarken Bursalı esnafın kazancını önemsediklerini kaydetti.

Başkan Altepe, Bursa'nın gelişmesi ve büyümesi için çalışmalarına gece gündüz devam ettiklerini belirterek, "Bursa, huzurlu bir il. Hızla büyüyor. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece ülkemizin de gücü artıyor. Bursa'da belediye başkanları esnafı temsil ediyor. Esnaf kökenli bir belediye başkanı olduğum için hem esnafı anlayarak, hem de belediye başkanı olarak olaylara iki taraflı bakabiliyorum ve buna göre çözüm önerileri geliştiriyoruz. Ecdat yadigarı Bursa'ya eserler bırakmak onur verici" dedi.

Bursa'nın pek çok özelliği olduğuna işaret eden Başkan Altepe, şehrin ekonomik altyapısını ise esnafların oluşturduğunu söyledi. Bursa'nın bugünkü sanayi şehri kimliğine ulaşmasında esnafın büyük rolü olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa, esnafının ve sanatkarının gücüyle bugünkü noktasına geldi. Bursa'da üretilen ürünler Avrupa'ya satılıyor artık. Bursa, kendi markalarını üretiyor. Dünya, Bursa'yı ürettikleriyle tanımaya başladı" diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa'da her alanda yatırım yapıldığına dikkati çekerek, "Ulaşılabilir, yaşanabilir, sağlıklı bir turizm kentinin oluşmasını, pastanın büyümesini ve Bursa'nın kalite kenti olmasını istiyoruz. Bursa'da yapılan çalışmalarla ivme artıyor. Bu 3,5 yılda yapılan çalışmalar, sayıca son 4 dönemde yapılanları geçti. Yapılan her işte esnafın yanındayız. Esnaf, çarşı ayağa kalksın istiyoruz. Bursa'nın ticaret hacmini artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Esnafa, çarşıya zarar verecek hiçbir yerde olmayız" şeklinde konuştu.

Bursa'nın kalitesinin her geçen gün arttığını da sözlerine ekleyen Başkan Altepe, BESOB'un yeni yapılan sanayi sitesine destek verdiğini belirtti.

BESOB Başkanı Arif Tak, bayramlaşmaya katılan ve çalışmalarıyla Bursa'nın vizyonuna değer katan Başkan Altepe'ye teşekkür etti. AK Parti Bursa milletvekilleri Önder Matlı ile Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da bayramlaşma törenine katılarak, BESOB üyelerinin bayramını tebrik etti.

Öte yandan Başkan Altepe, Bursa Muhtarlar Derneği'ni de ziyaret ederek, muhtarlarla bol bol sohbet etti. Muhtarların emeğini çok önemsediğini belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'nın her mahallesinde o bölgenin değerini artıracak çalışmalar yaptığını vurguladı. Başkan Altepe, muhtarlara sağlıklı ve huzurlu bir bayram dileyerek, "Ramazan bayramı ile dostlukların pekiştiği, buluşma, kaynaşma günlerini neşeyle yaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi bayramda da muhtarlarımızla bir araya gelip çalışmalarımızı paylaştık, muhtarlarımızın dertlerini dinledik. Bursa için muhtarlarla koordineli çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil de Başkan Altepe'nin bayram ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

(MŞ)

20.08.2012 16: 25: 25

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Altepe Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title