Haberler

Dünya Basketbol Şampiyonası'na Doğru

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül Tarihlerinde Düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Final Grubu Maçlarının Oynanacağı Sinan Erdem Spor Salonu'nda Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Final Grubu maçlarının oynanacağı Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ataköy'deki salonda Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, (A) Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ve aday kadroda bulunan Kerem Tunçeri ile birlikte salonu gezen Topbaş, salon hakkında bilgiler verdi. Topbaş, Türkiye'nin en büyük salonu olan Sinan Erdem Spor Salonu'nun Dünya Şampiyonası için hazır olduğunu ifade ederek, 'Dünyanın en önde gelen basketbolcuları ve takımları burada olacaklar. Dünyanın nabzı burada tutulacak. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. İstanbul halkına yakışır bir spor salonu sahibi olduk. İnşallah milli takımımız burada final oynar' dedi.

Kadir Topbaş, İstanbul'a bir salon daha yapacaklarını ifade ederek, 'İstanbul'da Olimpiyat Atletizm Salonu'na da ihtiyaç var. 16 bin kişilik salon yapılacak. Bayrampaşa'da da Olimpik Yüzme Havuzu yapılıyor. İstanbul artık olimpiyat düzenlemeyi hak ediyor' şeklinde konuştu.

Topbaş, konuşmasının ardından Tamer Taşpınar, Harun Erdenay, Kerem Tunçeri ve basın mensuplarıyla birlikte salonun soyunma odaları, basın çalışma odası ve VIP tribününü gezdi.

- SALONUN ÖZELLİKLERİ-

Yapımına 1993 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından başlanılan tesisi, GSGM 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti.

Sinan Erdem Spor Salonu, 17 yıl sonra bu yılın mart ayında tamamlandı ve 71 milyon 40 bin TL'ye mal oldu.

Ataköy'deki tesis, 15 bin 600 seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük spor salonu olma özelliğini taşıyor.

40 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 73 bin 400 metrekarelik inşaat alanına sahip olan ve bin 200 araçlık otoparkı bulunan Sinan Erdem Spor Salonu'nda, basının kullanımına yönelik 750 kişilik çalışma odaları da dahil olmak üzere tesis içinde oturma ve dinlenme üniteleri, 34 adet VIP bölümü, kafe, restoran, 10 adet sporcu soyunma odası, bir fitness merkezi ile hakem ve gözlemci odaları yer alıyor.

Betonarme yapım tekniğinde inşa edilen ve özel tasarım çelik çatı sistemi olan spor kompleksinde, Pekin Olimpiyat Oyunları'nda da kullanılan teleskopik hareketli tribün sistemi kuruldu. Toplam 120 metrekarelik yüzeye sahip videoboard ekranlar ile skorboard sistemleri, demonte hareketli oyun alanı parkesi ve basketbol pota ekipmanlarıyla, tribün koltukları da dünya şampiyonası standartlarında bulunuyor.

Tesis sahası, teleskopik hareketli tribünler sayesinde basketbol dışında voleybol, hentbol sporları ve çeşitli gösteriler için de uygun. Salonda uluslararası konserler ve benzeri etkinlikler göz önünde bulundurularak akustik flex polyester çatı panelleri uygulaması da yapıldı.

Dijital yönlendirme, yangın yönlendirme, acil durum senaryoları ve kapalı devre kamera sisteminin bulunduğu tesiste, 6 asansör, 2 adet engelli platformu da mevcut.

- SALONDA İLK MAÇ 7 MAYIS'TA YAPILDI-

Sinan Erdem Spor Salonu, 7-9 Mayıs 2010 tarihlerinde, Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde (TB2L) Final Grubu ikinci etap maçlarına ev sahipliği yaptı. Final grubundaki Torku Selçuk Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi arasında 7 Mayıs'ta yapılan karşılaşma, yeni yapılan salondaki ilk maç olarak tarihe geçti.

Bu arada, 1, 2 ve 9 Haziran tarihlerinde yapılan Türkçe Olimpiyatları'nda da salona toplam 35 bin seyircinin geldiği kaydedildi.

(CAY-ÇET-ÖZG-SSG) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title