Haberler

Dünya Basını AKP Davasını Flaş Olarak Duyurdu

Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin Kapatılması İstemiyle Açılan Davayı Kabul Etmesi Dünya Basınında Geniş Yankı Uyandırdı.

Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı kabul etmesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

AFP: Fransız haber ajansı AFP, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılma davasını kabul etmesini Türkiye'deki mevcut istikrar için tehdit oluşturduğunu söyledi. Ajans bu kararın Türkiye'yi Avrupa Birliği'nde uzaklaştırabileceğini de belirtti.

Reuters: Ajans flaş olarak geçtiği haberinde AKP'nin kapatılması davasının mahkeme tarafından kabul edilmesini Türkiye'yi politik yönden belirsizliğe sürükleyebiliceğini yazdı. Haberde Başbakan Erdoğan'nın siyaset yapmasının da yasaklanmak istendiği belirtildi.

AP: Ajans AKP'nin kapatılma davasının Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesini yorumsuz verdi. Haberde Anayasa Mahkemesi'nin iktidar partisinin kapatılması için açılan davayı kabul ettiği belirtildi.

BBC: İngiliz yayın kuruluşu BBC, başlatılan sürecin “Türkiye’de siyasi gündemi felce uğratacağını ve büyük bir olasılıkla yabancı sermayenin çıkışını tetikleyeceği”ni öne sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title