Haberler

Dünya Barışı İçin Türkiye'yi Dolaşıyor

İsviçre Vatandaşı Roland Höhn'ün 2002 Yılı Aralık Ayında Başlattığı ve 10 Yılda 1.5 Milyar İmzanın Hedeflendiği "Barış ve Güvenlik İçinde Yaşamak İstiyoruz" Adlı Kampanyanın Türkiye'deki Gönüllü Elçisi Ali Nezihi Arın, Dünya Barışı İçin Adım Adım Türkiye'yi Dolaşıyor.

İsviçre vatandaşı Roland Höhn'ün 2002 yılı aralık ayında başlattığı ve 10 yılda 1.5 milyar imzanın hedeflendiği "Barış ve güvenlik içinde yaşamak istiyoruz" adlı kampanyanın Türkiye'deki gönüllü elçisi Ali Nezihi Arın, dünya barışı için adım adım Türkiye'yi dolaşıyor.

Höhn ile 3 yıl önce İstanbul'da tanıştığını ve projesini benimsediğini söyleyen Arın, o tarihten sonra gönüllü olarak bu işe soyunduğunu ve Türkiye'yi adım adım dolaştığını ifade etti. "Dünya barışı için dilekçe" başlığı ile hazırladığı dilekçeleri şimdi de Mersin'de insanlara duyurmaya çalıştığını kaydeden Arın, "Türkiye ve Atatürk hayranı olan Höhn, bu çalışmasını dini, siyasi ve sivil hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmaksızın tamamen kişisel olarak başlatmış ve sürdürmektedir. 2002 yılında başlayan bu

kampanya 10 yıl sürecek ve 2012 yılı sonunda toplanan imzalar Birleşmiş Milletler'e teslim edilecek. 10 yıl içinde dünya nüfusunun beşte biri olan yaklaşık 1.5 milyar imza toplamayı hedefliyoruz" dedi.

Arın, görevi ne olursa olsun, yaşayan ve insan bedeni taşıyan her yüce varlığın, dünyada barış ve güvenlik içinde yaşama amacına, mümkün olduğunca katkıda bulunması gerektiğini kaydetti.

(HK-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title