Haberler

"Dünya Barış Koşusu" -

"Dünya Barış Koşusu"nun Edirne ayağı yapıldı.

"Dünya Barış Koşusu"nun Edirne ayağı yapıldı.

Kurtuluş İlkokulunda etkinlik dolayısıyla düzenlenen törende, çeşitli ülkelerinden gelen 12 sporcu, öğrencilerle sohbet etti, etkinliğin amacını anlattı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da programdaki konuşmasında, barışın dünyanın evrensel kelimesi olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" cümlesini anımsatan Gürkan, "Önemli olan barışı çocuklarımızın kalbine işleyebilmektir. Barış anlayışını çocuklarımıza öğretmek istiyoruz. Çocukların, büyüklerin birçok yönünü örnek almasını isteriz ama savaş konusunu örnek almasınlar. O yüzden barış, barış, barış diyoruz" diye konuştu.

Dünya Barış Koşusu Edirne ekibi sorumlusu Dipavajan Renner de Türkiye'ye ulaştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında şubat ayında Portekiz'den yolculuğa başladıklarını ifade eden Renner, "Avrupa'daki birçok ülkeyi dolaştık. Şu ana kadar 24 bin kilometrelik yol yaptığımızı tespit ettik. Bu koşunun amacı insanları bir araya getirmek ve bir arada tutmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından sporcular Dünya Barış Koşusu meşalesini öğrencilere verdi ve öğrenciler de meşaleyi elden ele dolaştırdı.

Farklı ülke ve dinlere mensup sporcular, etkinliğin ardından Kuşadası'na gitmek için yola çıktı.

Etkinliğe, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Derneği Başkanı Turan Şallı, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Kemal Atatürk Recep Gürkan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title