Haberler

Dünya Bankası, Türkiye İçin İkinci Kamu Sektörü Kalkınma Politikası Kredisini Onayladı

Dünya Bankası, Türkiye İçin 255.4 Milyon Euro Tutarındaki İkinci Kamu Sektörü Kalkınma Politikası Kredisi'ni (Ppdpl 2) Onayladı.

Dünya Bankası, Türkiye için 255.4 milyon euro tutarındaki İkinci Kamu Sektörü Kalkınma Politikası Kredisi'ni (PPDPL 2) onayladı.

Hazine'den Dünya Bankası ile imzalanan PPDPL 2 kredisine ilişkin yapılan açıklamada, "Ülkemizde uygulanan reform çalışmalarının bir parçası olan kamu sektörüne yönelik reformların desteklenmesi amacıyla Dünya Bankası'ndan 3 adet Program Amaçlı Kalkınma Politikası Kredisi (Programmatic Public Sector Development Policy Loan-PPDPL) sağlanması planlanmış olup, serinin ilk kredisi (PPDPL I) 7 Temmuz 2006 tarihinde sağlanmıştır. Serinin ikinci kredisi (PPDPL II) ise 19 Haziran 2008 tarihinde Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu'nda onaylanmış olup, kredi anlaşması 20 Haziran 2008 tarihinde (bugün) imzalanmıştır. 255,4 milyon euro (yaklaşık 400 milyon dolar) tutarındaki kredinin toplam vadesi 22,5 yıl olup, geri ödemesiz dönemi 12,5 yıldır. Söz konusu kredi kapsamında sosyal güvenlik ve sosyal yardım sistemi, bütçe ve kamu mali yönetimi ve kamu idaresi ve yönetişim alanlarındaki reform çalışmalarına destek sağlanmaktadır. PPDPL II'nin onaylanması, uluslararası kamuoyunun yapısal reform sürecimizin kararlılıkla sürdürülmekte olduğuna ilişkin güvenini bir kez daha göstermektedir" denildi.

(CY-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title