Haberler

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Reiser, Mardin'de."Mardin Ekonomik Model Olarak Türkiye'yi Çok...

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Reiser, Mardin'in ekonomik model olarak Türkiye'yi çok güzel resmettiğini belirtti.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Reiser, Mardin'in ekonomik model olarak Türkiye'yi çok güzel resmettiğini belirtti.

Reiser, Mardin Valisi Turhan Ayvaz'a makamında ziyaret ederek görüştü. Mardin'in bölgenin parlayan bir yıldızı olduğunu vurgulayan Vali Ayvaz, yeni teşvik paketinde Mardin'in 6 bölgede yer aldığını, bu kapsamda batıdaki firmalardan buraya yatırım için gelenlerin sayısında artış yaşandığını söyledi.

Suriye ve Irak'ta yaşanan olayların ekonomik olarak bölgeyi etkilediğini kaydeden Ayvaz, şöyle dedi:

"Gidip gelen işadamlarımız tereddüt içerisinde. Batı ülkelerinden Suriye'deki olaylarla ilgili daha büyük baskı yapmasını bekliyoruz. Batı iradesini koymadan da bu işler bitmiyor. Yine Suriye içinde, gerek Rusya'nın gerek İran'ın yeterli baskıları yaparak oradaki kanı durdurması lazım. Yine büyük görev batıya düşüyor. Türkiye ekonomisinin iyi olması, batı ülkelerinin ekonomisine de faydası çok. Bizim şu an Suriye, İran gibi ülkeler ile çatışmaya girmemiz Türkiye ekonomisinin krize girmesi demek. Zaten şu anda yarısı krizde olan Avrupa ülkelerinin tamamı da o zaman krize girer. Avrupa ülkelerinden terör örgütüne yönelik yeterli tepkiyi göremiyoruz. Bu ejderha büyürse bu terör örgütüne yardım yapan ülkelere de bela olur."

Vali Ayvaz, daha sonra Reiser'e Mardin tablosu hediye etti.

Reiser, Valilik çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'in yetkili makamlarından Mardin'in kentsel dönüşümü ve geleceği ile ilgili planları dinlemek için geldiğini, Mardin'in özellikle Irak ile ticaret ve yatırımcılar bağlamında son derece cazip bir yer olduğunu bildirdi.

Türkiye geneli içinde Mardin'in sahip olduğu avantajlar ile çok güzel bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Reiser, bölgedeki güvenlik meselelerinden ötürü yatırımcıların endişeleri olduğunu söyledi.

Reiser, görüşmede Türkiye'nin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bir taraftan Avrupa ile daha da güçlenen ilişkilere ve bağlara sahip, diğer taraftan da bölgede ve Arap dünyasındaki yükselen piyasasında da bağlantı kuran, coğrafi konumumun da avantajları ile bu 2 piyasaya bir köprü vazifesi gören bir şehir. Bu bağlamda ekonomik model olarak da aslında Türkiye'yi çok güzel resmetmekte. Genel olarak Türkiye ekonomisinden edindiğimiz izlenim, aslında bizim sürece dair ortaya koymuş olduğumuz genel senaryoyu teyit eden nitelikte. Yani yumuşak bir iniş ve geleceğe yönelik de pozitif fırsatlar ve beklentiler söz konusu. Elbette bunların gerçekleşmesinde yoğun bir çalışmaya ihtiyaç duyulacak."

Reiser, AA finans terminali için ise, farklı görüşlerin ve bilgilerin paylaşıldığı bu tarz platformların bugünün dünyasında, giderek daha da anlam kazandığını sözlerine ekledi.

Muhabir: İbrahim Sincar / Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Bankası Turhan Ayvaz Türkiye Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title