Haberler

Dünya Bal Kraliçesi Daşer: "Heyecandan Bayılacaktım"

Dünya Arıcılar Birliği (Apimondia) Kongresi'ne Türkiye damga vurgu.

Dünya Arıcılar Birliği (Apimondia) Kongresi'ne Türkiye damga vurgu. Hem kraliçelik tacı hem de 2017'de yapılacak olan kongreyi Türkiye kazandı. Dünya Bal Kraliçesi seçilen Hacettepe Biyoloji Bölümü yüksek lisans öğrencisi Burcu Daşer, "Heyecandan bayılacaktım. Çok sevinçliyim" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Dünya Bal Kraliçesi Burcu Daşer'i kabul ederek hem tebrik etti hem de hediye verdi. Prof. Dr. Tuncer, "Gurur ve onur duydum. Bal Kraliçesi'nin Hacettepeli olması ayrı bir mutluluk. Türkiye'de bal potansiyelinin ve kalitesinin artırılması için AR-GE çalışmaları dahil, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Arısız bir dünya düşünülemez" dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Kasım ayı başında yapılan Arıcılar Birliği Kongresi'ne, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin sponsorluğunda katılan ve Kraliçe seçilen Daşer, "Kraliçe seçilmek için güzel olmak tek etken değildi. Yabancı dil ve etkili sunum da gerekiyordu" dedi. "Türkiye'de Arıcılığın Gelişimi, Bal Kalitesi Misyonu" başlıklı sunum yaptığını belirten Daşer şöyle devam etti:

"97 ülke temsilcisiyle yarıştım. Rakipleri gördükten sonra kazanma ihtimalimin yüksek olduğunu hissettim. İlk oylamanın ardından 4 kişi kaldık. Rus, Kırgız ve Belarus temsilcileriyle finalde mücadele ettim. Onları da geride bırakarak Dünya Bal Kraliçesi seçildim. Arılarla ilgili önemli çalışmalarım var."

OLİMPİYATLAR KADAR KIYMETLİ

Hacettepe Üniversitesi Uygulamalı Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Sorkun da şunları söyledi:

"Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'nin tarihi çok eski. İlki 1898'de yapılmış. Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği kurulduktan sonra bu birliğe üye oldu. Kongre'nin 2017'de Türkiye'de yapılacak olması çok önemli. Çünkü bir nevi olimpiyat kazanılmış kadar değerli. Türkiye'ye önemli katkısı olacak. 20 bin katılımcıyla o kongreyi gerçekleştireceğiz. Bilim Kurulu Danışmanı olarak organizasyonun muhteşem olmasına çalışacağım." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Murat Tuncer Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title