Haberler

Dünya Aıds Günü...

Dünya AIDS günü etkinlikleri kapsamında bugün Erzurum'da halkın bilinçlendirilmesi amacıyla broşürler dağıtıldı.

Erzurum Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Evren Duygu, öncülüğünde düzenlenen etkinlikle gençler, AIDS konusunda bilgilendirici broşürler dağıttılar. Duygu, “Bu gün dünya AIDS günü. Halkımızı bir nebze de olsa bilinçlendirmek için mücadele ediyoruz” dedi. "Bir Gençlik Hikayesi" kapsamında sayısız gence, yetişkine, ebeveyne, yöneticiye, karar vericiye ulaşmak için çalıştıklarını ifade eden Duygu, “Yerel Gençlik Meclisleri 1 Aralık Dünya HIV/AIDS Günü’nde bilmemenin maliyetinin farkında olduğumuz için çalışıyoruz” diye konuştu.

Verilere göre dünyada 32, 5 milyon kişinin HIV ile yaşadığını vurgulayan Duygu, “Türkiye coğrafi olarak HIV/AIDS hastalığını dünyada en fazla görülen ülkelerin bulunduğu bölgede yer almaktadır.” dedi. Resmi kayıtları göre HIV/AIDS vakalarının büyük çoğunluğunun 15-20 yaş grubunda yoğunlaştığını kaydeden Duygu, özellikle üniversite öğrencilerinin güvenli olmayan cinsel ilişkilerden kaçınmaları gerektiğini belirtti.

(AY-İRT-Y)

01.12.2007 15:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title