Haberler

Dünkü Saldırılarda Ölenler Anıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Saldırıda ölenler için mum yakılması, dua okunması, - Slogan atılması, - Röportajlar, - Gökyüzüne balon bırakılması, Kabil'de dünkü saldırılarda ölenler anıldı- Kabil'de, dün intihar saldırılarında ölenler için anma töreni düzenledi Afganistan'ın başkenti Kabil'de, intihar saldırılarında ölenler için anma töreni düzenledi ve dualar okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Saldırıda ölenler için mum yakılması, dua okunması, - Slogan atılması, - Röportajlar, - Gökyüzüne balon bırakılması, Kabil'de dünkü saldırılarda ölenler anıldı- Kabil'de, dün intihar saldırılarında ölenler için anma töreni düzenledi Afganistan'ın başkenti Kabil'de, intihar saldırılarında ölenler için anma töreni düzenledi ve dualar okundu.Kabil'in Şah Şehid bölgesinde dün bomba yüklü kamyonetle düzenlenen intihar saldırısında ölenleri anmak için çok sayıda Afgan bir araya geldi. Afganlar, saldırıda ölen 44 kişi için mumlar yaktı ve dua etti.İntihar saldırısının şiddetiyle harabeye dönüşen binaların olduğu yerde toplanan Afganlar, saldırının Pakistan istihbaratı tarafından düzenlediğini iddia ederek, "Pakistan teröre destek veriyor", "Pakistan'a ölüm", "Pakistan bizim düşmanımız" şeklinde slogan attı.Afgan Milletvekili Habibe Sadat, ülkenin değişik bölgelerinde her gün Afganların öldüğünü dile getirerek, "Tüm halkımız terör ve militanlara karşı birleşmeli ve herkes elinden gelen tüm imkanlarla terörle mücadele etmeli" dedi.Afgan ordusunun istihbarat merkezine düzenlenen saldırıda işyeri yıkılan Nur Mohammed ise yardıma ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "Bizim Devlet Başkanı Eşref Gani ve diğer yetkililerin resmi ziyaretlerine ihtiyacımız yok, bizim yiyebileceğimiz yemeğe ihtiyacımız var, bu olayda benim ekmek teknem yok oldu, gece yiyebileceğimiz bir lokma yemeğimiz yok" şeklinde konuştu.Başkent Kabil'in 3 ayrı noktasında dün düzenlenen saldırılarda bir NATO görevlisi, 8 NATO sivil anlaşmalı çalışanı, 20 polis akademisi öğrencisi ve 15 sivil ölmüş, 400 sivil ve 20 güvenlik mensubu yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Pakistan Kabil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title