Haberler

"Dünden Bugüne Kayseri'de Elektriğin Serüveni"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik dağıtım hizmetlerinde ciddi bir rekabet olduğunu, bu rekabetin ilerleyen zamanlarda daha da artacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik dağıtım hizmetlerinde ciddi bir rekabet olduğunu, bu rekabetin ilerleyen zamanlarda daha da artacağını söyledi.

Yıldız, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi'nce (KCETAŞ) Hilton Otel'de düzenlenen "Dünden Bugüne Kayseri'de Elektriğin Serüveni" konulu tanıtım toplantısına katıldı.

Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 1926 yılında kurulan şirketin 17 yıl önce genel müdürlüğünü yapma fırsatını bulduğunu belirtti.

Şirketin 1926'lı yıllarda Türkiye'yi elektrikle buluşturduğunu anlatan Yıldız, "O zaman parayı birçok kimsenin bilmediği, henüz para ile tanışmadığı dönemden geçiliyor. Kayseri'nin 6 bin yıllık ticaret hayatında para kültürüne sahip insanlar, farklı sektörlerden gelerek elektrik üretiminde buluşuyor ve devleti de elektrikle buluşturuyorlar" dedi.

Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiği bir dönemde şirketin kurulduğuna dikkati çeken Yıldız, " Türkiye, komünist mi olsa, sosyalist mi olsa yoksa kapitalist mi olsa diye düşünülen süreçlerden geçti. Şirket böyle bir dönemde kuruluyor. Teknik ekibi iyi olan ve mühendisleri kaliteli olan bir şirkettir. Birçok anımız oldu. Gece 2'de arıza ekipleriyle telefonlara baktığımız zamanlar da oldu, bir arıza ekibiyle soğukta direğe çıkan arkadaşımızla bir arada bulunma imkanımız da oldu" diye konuştu.

Bakan Yıldız, 2002 yılında Türkiye'nin bir değişime karar verdiğine ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sene 2002, Türkiye bir değişime ve büyümeye karar veriyor. Bunu yaparken görevli şirketler var, imtiyazlı şirketler var. Bunların da bir düzene konulmasına ihtiyaç var. O zaman bir Uzan Grubu var, görevini ne kadar yapıp yapmadığı tartışılıyor. Aynı mevzuata tabi olmalarına rağmen, Kayseri ve Civarı TAŞ aynı statünün iyi örneği iken Uzanlar kötü örneği oldu. 10 yıldır süren davalarımızın son temyiz noktasına geldik. Kötü bir işten 10 yılda kurtulamıyorsunuz. Öyle bir doğru noktada bulunmanız lazım ki geleceğinize yük ve külfet değil yalnızca refah seviyesinin yükselmesi için bir artı bırakmalısınız."

-Elektrik dağıtım hizmetleri-

Türkiye'nin büyümek için uluslararası sermayeyi ülkeye davet ettiğini dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Uluslararası sermaye çok tedirgindir ve istikrar ister. Türkiye, siyasi istikrarın parayı çektiği, parayı çektikçe daha çok istikrar zemininin hazırlandığı döneme girdi. Elektrik dağıtımındaki değişim de bunu izledi. Kayseri TAŞ'nin teknik performansı iyi, ancak bu yetmez. Çünkü Türkiye hızla büyüyor. Elektrik dağıtım hizmetlerinde de ciddi bir rekabet var, bu rekabet ilerleyen günlerde daha da artacak. Türkiye'de 10 yıl önce üretimde özel sektörün payı yüzde 34'lerde idi, şu an özel sektörün üretimdeki payı yüzde 61'lerde."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Kayseri'nin ulaşım, iklim, toprak yönünden avantajlı bir şehir olmamasına rağmen girişimcileri sayesinde bugün marka bir şehir olduğunu, Kayseri ve Civarı Elektrik Dağıtım Şirketi'nin buna örnek olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız'a plaket takdim edildi ve pasta kesildi.

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - KAYSERİ

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Kayseri Türkiye Hilton Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title