Haberler

Dündar'dan Çarşı Ziyareti

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan adayı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni gezip esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan adayı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni gezip esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Dükkanları tek tek gezen Dündar, esnafın meselelerini dinledi.

Başkan Dündar'a çarşı ziyaretinde Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak, Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu'nun yanı sıra, Osmangazi Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden Bosna Hersek Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, başkan yardımcıları ve bürokratlar eşlik etti.

Bakırcılar'dan başladığı gezisinde Osmangazi Belediyesi'nin çarşı içerisinde yapmış olduğu hizmetleri inceleyen Dündar, yenileme çalışmalarının ardından çarşının otantik görünümlü modern birer AVM'ye dönüştüğünü söyledi.

Özellikle çarşının üstünün kapatılmasıyla Bakırcılar ve Ertaş Çarşısı'nın çehresinin tamamen değiştiğini ve bunun işlerine olumlu yansıdığını ifade eden bölge esnafı, Başkan Dündar'a teşekkür etti.

BESOB Başkanı Arif Tak, çarşı ve hanlar bölgesinin yepyeni bir kimliğe kavuştuğunu, Bursa'nın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Yaymacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu da, restorasyon ve yenileme çalışmalarının çarşıya yeni bir kimlik kazandırdığını, bölgede ticaretin yeniden canlanmasına büyük katkı sağladığını belirtti.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin, Bursa'nın hayati önem taşıyan noktalarından biri olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, "Çarşılarımız, Osmanlıdan günümüze Bursa ekonomisinin kalbinin attığı yer olma özelliğini sürdürüyor. Bizler de esnafımızla birlikte hareket edip, tarih mirasın yaşatılması için pek çok çalışma yürütüyoruz. 2 yılı aşkın süren çalışmaların ardından yenilenen Bakırcılar ve Ertaş'ın ardından Ulucami Caddesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni kapsayan cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama projesinin ihalesi yapıldı. Ulucami'den Cumhuriyet Caddesi'ne kadar olan kısımda zeminin yenilenmesi, cephe giydirmesi ve üst örtünün tarihi aksa uygun şekilde yenilenmesi gibi işler yapılacak. Cephelerde daha önce restorasyonu yapılmış olan Ertaş Çarşısı ile aynı formlar kullanılarak bir bütünlük sağlanmış olacak. Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin gezdiği çarşımızı, Bursa'nın ve Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacağız" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title