Haberler

Dumlupınar Üniversitesi'nde Vefa Gecesi

Dumlupınar Üniversitesi'nde vefa gecesiKÜTAHYA - Kültür, sanat ve spor alanında şehirlerine katkı sağlayan vefat etmiş Kütahyalılar, Dumlupınar Üniversitesi'nin düzenlediği 'Vefa Gecesi' etkinliğinde anıldı.

Dumlupınar Üniversitesi'nde vefa gecesi

KÜTAHYA - Kültür, sanat ve spor alanında şehirlerine katkı sağlayan vefat etmiş Kütahyalılar, Dumlupınar Üniversitesi'nin düzenlediği 'Vefa Gecesi' etkinliğinde anıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin düzenlediği Vefa Geceleri etkinliğinin ilkinde kültür, sanat ve spor alanında şehirlerine katkı sağlayan vefat etmiş Kütahyalılar düzenlenen programla anıldı.

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin ortak çalışması sonucunda geçmişte şehre kültür, sanat ve spor alanında katkı sağlamış 20 kişinin yakınlarına ödüller verildi.

Konuşmasına Dumlupınar şehitlerini anarak başlayan Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak bu gece anacağımız Kütahya aşığı bu kişilerin sahip oldukları vatan, millet ve namus gibi hasletleri önünde eğiliyoruz. Allah'a ve din gününe inanan kişiler için vefanın anlamı çok başkadır. Vefanın en güzel yanı hiç tanımadığımız ecdat ile hiç tanışmayacağımız yeni nesil arasında köprü olmak değil midir? Kütahya'ya değer veren ve bu dünyadan geçmiş insanları anmak adına uygun bir kelime bulamadığım için sizlerden özür diliyorum. Bilmenizi isterim ki bu gece sadece zihnimizdeki bir hoş bir hatıra olmayacak. Esen kalın, vefalı kalın" ifadelerini kullandı.

Vefa Gecesi'nde ilk ödül Kütahya'nın sanat alanında bayrak taşıyıcılarından olan merhum ressam Ahmet Yakupoğlu'na verildi.

Yakupoğlu'nun ardından izleyenlere kültür, sanat ve gençlik-spor alanlarında Kütahya'nın adını, sınırlarının dışına taşıyan isimlerin özgeçmişleri sunuldu ve yakınlarına ödüller verildi.

Tören sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Vefa Gecesi etkinliğinde anılan Kütahya'nın önde gelen isimleri şöyle:

Kültür; Prof. Dr. Oktay Aslanapa, Prof. Dr. İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Hisarlı Ahmet, Ahmet Uluçay, Mustafa Hakkı Yeşil, Mesut Zeytinoğlu, Halil Kadri Erdem, Hamza Güner ve Hamdi Aydın.

Sanat; Hüseyin Yüce, Abdullah Taktak, Hafız Mehmet Emin, Mehmet Çini, Hacı Mehmet Üstünkaya, Ahmet Kerkük, Sıtkı Olçar ve Tahir Konakçı.

Gençlik-Spor; Bekir Avlupınar, İbrahim Naci Eren ve Mustafa Asım Alkış.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dumlupınar Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title