Haberler
Güncelleme:

Yargıtay'dan düğün takılarıyla ilgili emsal karar: Artık erkekler de pay alabilecek

Yargıtay, boşanma sırasında karı-koca arasında yıllardır sorun olan düğün takılarının paylaşımıyla ilgili emsal bir karara imza attı. Buna göre, erkeğe takılan ve kadına özgü olmayan takılar artık erkeklere verilebilecek. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (77)

VATANDAŞ59:

Erkek olarak cüzdan muamelesi görmekten utanıyoruz. Borca gir altın tak. Eşyaları al. Düğünü yap. Kadın huzursuzluk çıkarsın boşan her şeyini alıp gitsin. Üstüne birde nafaka alsın. Kadınların çalışıp emekli olmasına gerek yok nasılsa evlenip boşanınca ömür boyu nafaka alabiliyorlar. İlahi adalet bu mu?

42
1
yanıtYanıtla
araf:

ağzına sağlık kardeşim başka söze gerek yok

yanıt15
yanıt0
Damat:

Katılıyorum. Zaten kadın hakları diye diye bize bi hak bırakmadılar. İki tane zibidi kadına şiddet uyguluyor diye tüm erkeklere malolmuş durumda. Bazı kadınlar haksız yere bu durumu kullanalarak masum erkeklerin canını kolaylıkla yakabiliyor. Bunu bütün erkeklere mal edeceğine bu suçları işleyen erkeklere kanıtlandığı taktirde daha katı cezalar uygulansa daha adil olurdu. Hem eşitlik diyoruz biz erkekler olarak boşanınca niye nafaka alamıyoruz o zaman ? Bence buna bir an önce önlem alınmalı bizde bi dernek kurup haklarımızı aramalıyız (Haklı olduğumuz noktalarda.)

yanıt10
yanıt0
ceycey:

abicim sen kızı alırken diyorsun ki ben sana güvendim sen beni yarı yolda bırakmazsın sana inanıyorum senin için bak bu kadar masraf ediyorum diye kızı ikna ediyorsun sen yanlış karar verirsen senden çıkıyor haliyle

yanıt0
yanıt8
,,,,,,:

Haklısın abicim kadın gidiyor İMAM NİKAHI ile yasıyor o kocadan zarar görüyor fakat sesi çıkmıyor cunkı sen BANKAMATIKSIN nafakayı odemek zorundasın kadın imam nıkaglı esınde sıkayetcı olursa nafaka kesılcek dıye ses cıkaramıyor

yanıt1
yanıt0
Acılı:

Erkek borca girsin evi duzsun düğün yapsın takı taksın. Sözde bu takılar çocuklarımızın geleceği için. Sonra kadın huzursuzluk çıkarsın etsin. Kayinvalidenin her sözü emir telakki edilsin. Sonra adam dayanamayıp bosansin. Daha düğün borcu bitmeden tazminat tı nafakaydi üzerine onlar eklensin. Takıları da hanfendi alsın. Sonra o kadın o takıları nafakayı tazminatı sağda solda başka adamlarla yesin. Erkeğin ciğeri yansın. Sonra vay efendim kadın cinayeti falan filan bilmem ne. Ne güzel Istanbul bee

31
1
yanıtYanıtla
........:

Bir de şöyle dinle : Kadın devlet memuru maaşı yerinde evin taksidini kendi maaşıyla ödemiş. Kaynana yani damadın annesi onların yanından ayrılmıyor diye bunların arası bozuluyor. Adam anamda anam diye tutturuyor. Kaynana da çocuğumun yuvası bozulmasın demiyor , oğlum da oğlum diyor. Kadını çocuklarıyla kapı önüne koyuyorlar. Hadi bakalım buna ne diceksin ? Ne füzel istanbul bee

yanıt5
yanıt9
ceycey:

yanlış düşünüyorsun kardeşim o takılar kadını güvenceye almak için bir nevi mehir. yani kaza olur bela olur erkeğe bişey olursa kadını ortada bırakmayan para o.

yanıt6
yanıt8
Aby Gym:

Evlilik mübarek insan olmak içindir. Ölüme kadar gideceksin bu yolu. Biri sevinebilir, diğeri üzülebilir, ikisi üzülebilir, kah öyle kah böyle olabilir neticede yaşamı da evliliğide hayat bulmak için sınavlar dizisi bileceksin. Yaşamak hayat bulmak içindir. Ölmeden nefse esaretten felah bulmak içindir. Kim imtihan beğenmeyip seçmek istiyorsa versin tazminatı çeksin gitsin. Ancak yinede şerefli iş yapmış olmuyacaktır, zulüm yapmamış olacaktır. Birine demişler bu kadın çekilmez demişler, boşa. -Yok demiş, başkası günaha girmesin... Dünyada yok edeceğin zulüm, senin tercihin sonucu oluşacak zulmdür. Senden süratli, güçlü ve imkan sahibi bu hususta dünyada hiç bir kimse yoktur. Bence ayrılan insanların hesabı zayıf.

yanıt0
yanıt0
GARIBAN:

Süper yorum

yanıt1
yanıt0
Yasayan bilir:

Acılı her kelimesine harfi harfine katılıyorum. Cinayet hariç.

yanıt1
yanıt0
YUH YUH:

Sonunda erkeklerin de hakları oldu yani ??. Düğünü yapan erkek evi dizen erkek borca giren erkek ama malları alıp giden kadın idi. Şimdi artık malları alıp gidemeyecekler.

28
1
yanıtYanıtla
mc duvar çatlağı:

bu ülkede pozitif ayrımcılık var. . . kadınlar her daim haklı kabul ediliyor. . ama bu yanlış

27
1
yanıtYanıtla
MELİS:

Nerede eşitlik ve adalet ? Yargı uyuyor. Kadın daha fazla almalı. Her gün cinayetler, ölümler erkeklerden yüzünden oluyor. Bunu bu şekilde telafi etmeleri gerekirdi. Yazıklar olsun !

1
27
yanıtYanıtla
Hazar:

Bencede yazıklar olsun erkeğin düğün masraflarida evlenirken yarı yarıya kadın üstlenmeli...

yanıt2
yanıt0
Zekeriya:

Sonra Daha Cok Erkek dolandirip Şeref Namus Birakmasinlar.Kadinlik Yapmayan Hiçbir Kadina Taki verilmemeli.Once Kadinligini Gorev ve sorumluluklarini Şerefi ve Namusu ile yerine Getirecekki Haketsin Boyle Eşler Milli Piyango gibi oldu Artik.En Doğru Karar Dilerim Uygulanir.

yanıt5
yanıt1
BİR GARİP BEŞER (:

Avucunuzu yalayın. Yıllardır erkeği bir meta olarak gören zihniyet artık avucunuzu yalayın. Yıllradır erkeğin sırtına bindiğiniz yeter. Ananızın evinde insan yerine konulmazsınız, kocanızın evine gelince noldum delisi oluyosunuz. Babanızın evinde görmediğiniz nimetleri kocanızın evinde görürsünüz, yinede kıymet bilmezsiniz.

yanıt5
yanıt1
KİCKBOXER:

NAFAKA SÜRELİ DOLSUN1 YIL VERİLSİN İŞ BİTSİN

26
0
yanıtYanıtla
.....:

Kadın kendi evi keyfi terkeder ya da aldatırsa nafaka olmasın erkek şiddet uygularsa yada kadını kovarsa o zaman nafaka olsun!

yanıt19
yanıt0
Vatandaş:

Eşitlik ilkesine aykırı madem kadın erkek eşit o zaman takılarda eşit olarak paylaştırılmalıdır. Erkek boşandıktan sonra hiç bir şeyi kalmadan ortada kalıyor kadın sevgiliyle takıları bozdurup yiyor.

24
1
yanıtYanıtla
abdi aga:

düğünü erkek yapıyor.yok besi bi yerde olsun yok burmali olsun yok kolyesi fismikani.hep gösteriş meraklısı bu kadınlar. cehennemin çoğu kadınlardan olacakmış artık neden diye merak etmiyorum.

16
8
yanıtYanıtla
Özgür:

Bu nasıl bir zihniyet. Yeni evlenen bir çift takı kimde kalacak endişesi yaşıyorsa siz uzun ömürlü bir birlikteliği unutun yavrum bence. Bu nedir nasıl iştir, evlenirsin hayatın acısını derdini de paylaşırsın, maddi anlamda varlığın da bir olur darlığın da. . .

19
2
yanıtYanıtla
araf:

bekar olduğun belli, sana tavsiye; dikkatli ol

yanıt5
yanıt1
Evlilikzede:

Bu ülkede kadın erkek eşit değil arkadaşlar. Kadınlar erkeklerden üstün. Ülkede en değerli varlık kadınlar sonra hayvanlar sonra erkekler. Şimdiki kadınların zihniyeti belli evlen çocuğu yap sonra kocayı boşa. Nafakayı alıyor, altınları alıyor,evi arabayı alıyor. Aklı olan evlenmesin canım dediğin aynı yastığa baş koyduğun insan boşanmaya gelince öyle bir canavara dönüşüyor ki görmek istemezsiniz. Saygılar

20
1
yanıtYanıtla
GARIBAN:

Aynen

yanıt3
yanıt0
Sıradan Bir Kul:

Aynen akli olan evlenmez ben akılsızlardanım maalesef

yanıt2
yanıt0
madem kadın erkek eşitliği var ya:

yoksulluk nafakası kaldırılsın sadece çocuğa kim bakıyorsa iştirak nafakasını diğeri ona versin kadın erkek eşitliği diyorsunuz ya yok işte. erkek kadın eşitği diye terse alalık kadınlara hakkından fazla hak verdiniz sürece bu kadın cinayetlerin suçlusu bu kanunları koyanlar olacak.

19
0
yanıtYanıtla
Adamın Biri:

Evlilik artık çağımızın kadınlarının sektörü gibi geçim kapısı olmuş. Kadın evleniyor 1 yıl evli kalıyor, ev aldırıyor araba aldırıyor bi ton eşya aldırıyor. Evlilikten sonra alındığı için bi boşanma davası hoooop yarısını al ve nafaka al. Garibim adamda hem eşyaları ödesin hem nafaka ödesin. . Hepsi şeytan boşversene. İyi olmuş bu sistem

18
1
yanıtYanıtla
araf:

ben yoruldum söylemekten tercümanım söylesin

yanıt1
yanıt0
Arif:

hepsi şeytan demeyelim ama artık güven yok kimseye... işime gelmedi boşanayım... çocuk oyuncağı mı bu?

yanıt1
yanıt0
Hele Şükür:

şimdi femifaşistler çıldırsın :D on numara bir karar olmuş, artık kadınların takı ve ziynet eşyasında erkeği sömürme devri bitmiştir :D

17
1
yanıtYanıtla
ayrım:

ülkede kadınlara aşırı bi ayrımcılık var gereğinden fazla

18
0
yanıtYanıtla
reşat:

ben toplam deger 2 ye bölünmelidir.

14
3
yanıtYanıtla
yiğido:

Bir hukukçuya yakışmayacak saçma bir öneri olmuş. . . Düğün de hediye takan insan gelin, damat diye ayırt etmez. . hatta genelde hediyeyi veren kendisi takmaz bile, orada ki bir yakına(genelde damadın ailesinden biri) verilir, o da gelin yada damadın üzerine takar. . . buna göre ayrım olur mu hiç?? damat dese ki, '''' şu, şu hediyeler senin üzerinde ama, benim akrabalarım takmış, dolayısıyla benim hakkım. . . '''' ne denilebilir? Velhasıl; böyle bir ayrım mantıksız olur. . Adalet ikiye bölmektir.

13
4
yanıtYanıtla
doğan:

başınıza hiç bir boşanma vakası gelmemiş anlaşılan gelseydi böyle düşünmezdin eminim

yanıt16
yanıt1
YİĞİDO:

Evet boşanmadım şükür. . Ama olursa da böyle saçma paylaşım yapmam. . . Ayrılsam bile eşimin çocuklarımın hakkını gözetirim. . Kendimde makul şekilde hakkım olanı alırım. .

yanıt0
yanıt0
Can:

Sağolsun lar bu kararla ülke büyük dertten kurtuldu çok büyük bir dertti bu zaten sabahlara kadar uyuyamıyordum sırf bu yüzden çok mühim bir meseleydi

8
8
yanıtYanıtla
ibrahim:

cok doğru karar

14
0
yanıtYanıtla
Saçmalık:

Ortak şekilde paylaştırılmalıdır.

14
0
yanıtYanıtla
Bu daha saçma:

Bir taraf fazla takar diğer taraf az takarsa ortaklık olmaz gayet yerinde bir karar

yanıt3
yanıt0
baba:

Yargıtay''ın kararı saçma. nikah ile birlikte aile birliği kurulur ve bu saatten sonra edinilen mallar ( belirli haller dışında miras vs. ) birliğin ortak malı sayılır. erkek tarafı bilezik takmak istediğinde erkeğin koluna mı takacak ?

13
0
yanıtYanıtla
saçmalık:

İKİ İNSAN EVLENİYOR EŞİYLE İNSANIN AYRISI GAYRISI MI OLUR DÜĞÜN TAKILARI YUVA KURSUNLAR DİYE VERİLİR KADINA TAKILAN KADINA ERKEĞE TAKILAN ERKEĞE NE :) AYRI AYRI MI HARCIYORLAR . BİDE AİLELERİ YOKMU HEM TAKIYOR HEM GERİ ALIYORLAR YA HEY YARABBİM BIRAKIN ÇOCUKLAR O PARAYLA BİŞEY SAHİBİ OLSUNLAR.

9
4
yanıtYanıtla
Harbi:

Kesin bakarsın ondan anlamıyorsun durumun vehametini

yanıt4
yanıt2
yorumcu:

yıllardır çözüme kavuşamamış saçma sapan bir olay. düğün takıları müşterektir. erkek tarafı gelinin yüzü suyu hürmetine mi taktı takıları? aynbı şekilde gelin tarafı da. o takılar iki tarafa da aittir.

13
0
yanıtYanıtla
erkek tarafı:

düğünü yap borca gir sonra kadın trişka sebeplerle boşanmak istesin evde huzursuzluk çıkarıp hayatı zindan etsin sana sende dayanama boşan sonra takılan altınları ver yetmez bir de nafaka öde. Oh ne güzel ya kadın hakları tmm tmm da ula bu erkeklerde insan evladı be

12
0
yanıtYanıtla
senarist:

takilar akrabaya emanet edilsin düğünden sonra gelin veya damat kaçırmasın diye akrabada kaçarsa müge hanliya gitsinler.....

10
2
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Ayip etmisler bence eger her iki taraf birbirini sucluyosa ve sikayetciyse sorusturulma yapilmasi lazim ve ona göre karar verilmeli

2
10
yanıtYanıtla
Eleman:

Bundan kolayi ne var? Kimin tarafi ne takarsa, ayrilirken o onun hakkidir

12
0
yanıtYanıtla
damat:

şimdi evlenen çiftlerin yarısı boşanıyor eski evlilikler böyle değildi devlet medeni kanunları silbaştan yenilemeli

12
0
yanıtYanıtla
urfalı:

sen kendine yakışanı yaparsın dayı. takı altın para hepsi hikaye huzur olmadıkça.

yanıt0
yanıt2
aga:

zaten butun kazigi erkekler yiyor bence erkek zarar etti ise kadin o zarari ødeyecek evlen sonra nafaka alacagim para kalsin diye ayril kim denk gelir ise alem yap suclu erkek olsun daha akp nafaka icin adim atacak kisaca sanmiyorum adim alsin insanlara hile kazik at dr gibi erkek zarar eder ise o zaman kadin ødeyecek kadin da erkeklere nafaka verecek on dk zevk icin bence degmez al bir pc zaten ayni seyi gøruyor sonuc da

9
2
yanıtYanıtla
ceycey:

sen kızı alıp ona bakacağına söz veriyorsun tabi ki bütün kazığı erkek yiyecek kız ailesinden kopup sana geliyor

yanıt1
yanıt7
Sivaslı ibocan:

Düğünlerde desene damat gelene BANA TAK DİYE İŞARET EDERSE , veya GELİN BANA TAKIN DERSE , takısı az olan bir yol bulur herhalde. . . Bundan sonra SANA DEĞİL BANA TAKMIŞLARDI davası başlar. . !!!!

10
1
yanıtYanıtla
betül:

tarlayı takkayı sat düğünü yap takıyı tak ondan sonra daha bir ay geçmeden ''benim hakkım bunlar'' oh negüzel millet can sıkıntısından oynayası var da ondan mı düğün yapıyor . . . . . . .

9
1
yanıtYanıtla
dnr:

erkeğe takı takıldığı nerde görülmüş. her iki tarafın maddi durumu çok kötü değilse sorun çıkmaz. maddi durum sıkısıkse sorun oluyor

3
7
yanıtYanıtla
Damat:

Herkese benden çay

9
0
yanıtYanıtla
.......:

Erkek kardesim bir daha evlenirse ,bilezik almayip 10gr altin alacagim.Hatta ibanina gonderecegim gelin almasin.Benim bilezik geline gitti.Dugun masraflarini kardesim yapti,ev esyalarini kardesim aldi,ay birde evlenmeden once aldigi evi var demis avukata.

9
0
yanıtYanıtla
...25:

Allah herkese ağız tadı geçim dirlik versin hele ki çocuklu yuvalar yikilmasin

9
0
yanıtYanıtla
Yolcu:

Avucunuzu yalayın. Yıllardır erkeği bir meta olarak gören zihniyet artık avucunuzu yalayın. Yıllradır erkeğin sırtına bindiğiniz yeter. Ananızın evinde insan yerine konulmazsınız, kocanızın evine gelince noldum delisi oluyosunuz. Babanızın evinde görmediğiniz nimetleri kocanızın evinde görürsünüz, yinede kıymet bilmezsiniz.

8
1
yanıtYanıtla
erkek tarafı:

yine gidecek zaten bilmem kaç tane bilezik erkek evi takıyor kadına, o para erkek tarafından çıkıyor ama kadın bana takıldı benimdir deyip sahiplenecek

8
0
yanıtYanıtla
habere bak:

bence takı başında birini görevlendirip takı takacak olana kız tarafı yada erkek tarafımı olduğu sorulsun sonra kız tarafı ise pembe kurdale , erkek tarafı ise mavi kurdale versin sonrada bu kurdale ile takısınna takıp taksın kim hangi taraf nekadar takmışsa belli olur boşanma sırasında bu hesaplansın.

6
2
yanıtYanıtla
Hatıce:

Anneye babaya deyil gelin damadın olmalıdır geleceklerinin garantisi olur diye dusundum

2
5
yanıtYanıtla
Hatıce:

Anneye babaya deyil gelin damadın olmalıdır geleceklerinin garantisi olur diye dusundum

2
5
yanıtYanıtla
Menemen:

Erkek kim ya....T.C kanunlarına göre sadece neslin devamı için gerekli....onun dışında ..ha birde şamar oğlanı... başkada bir işe yaramaz... Kadın karşısında. şahitliği bile kabul edilmez...

6
1
yanıtYanıtla
Abbas yolcu:

Bu zamanda nikahmı kaldıki bide altınları paylasalım

4
2
yanıtYanıtla
IHTIYAR:

Eyyy ogul, Hayat ortaktir, karı veya koca skntı cekerkene, digeri keyuf mu yapar looo???

6
0
yanıtYanıtla
cemal:

böyle bir saçmalığa gelecek kadar ise hiç evlenmesinler daha iyi

3
2
yanıtYanıtla
Kılçık:

Haber de yargıtay kararı diyor, yargıtay üyesi kendi görüşüm diyor. Tam çelişki. Genel teamül altınlar kız tarafının. Kaç mahkeme eşit paylaşım kararı verdi isede yine yargıtay kız tarafına karar verdi.

2
3
yanıtYanıtla
Kenan:

Çok geç kalınmış bir karar erkekler eziliyordu mahkemelerde adalet eşit olmalıdır kadın ve erkeğe

4
1
yanıtYanıtla
rozalinda:

oh iyi olmus altin icin nafaka icin uc bes kurus tazminat almak icin bosananlara gelsin bu karar yakinda nafakada kalkacak ve tazminatta madem ayriliyon ayrildigin sahisin parasina nie gozunu koyuyon

2
1
yanıtYanıtla
Ahmet Er:

Eşit bölünmesi en makuludur. Her yerde eşitlik istiyoruz diye yaygara koparanlara kapak olsun.

2
1
yanıtYanıtla
RAMSES:

Yargıtay cinsiyetçilik yapmış ne demek kadına takılan şey? Her şey eşit olarak dağıtılması gerekir

3
0
yanıtYanıtla
Komik.:

Gelenekleri bilmiyorum. Kizimin takilari hazir, esyalarini da aldim. Dugunu yari yariya oderuz diyorum. Damat kabul etmiyor, hatta esya almama cok kizmisti. Bir erkek olarak ben karsilayacagim diyor. Ben takilar kiza aittir diye biliyordum. Eger esi maddi anlamda sikisirsa tabiki verecektir. Ben baylarin yazilarini okuyunca biraz sasirdim dogrusu.

2
1
yanıtYanıtla
REALİST:

kadın erkek eşitliği ilkesine cuk diye oturmuş

3
0
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title