Haberler

Duğles Ailesi İkiye Bölündü

İzmir’in ünlü işadamlarından Hikmet Duğles üç çocuğundan ikisi ile mahkemelik oldu. Fatih Duğles ve Meral Akıncı’nın babalarının rahatsızlığı nedeniyle yüklü harcamalar yaptığını belirterek “vasi” atanması için geçen yıl açtığı dava İzmir’de günün konusu oldu, bir dizi iddiayı da beraberinde getirdi.

Otomotiv ve turizm alanında faaliyet gösteren Hikmet Duğles’in, şirketlerinin yönetimine bir süre önce torunu Tolga Duğles’i getirmesinin aile arasında yarattığı sıkıntı, mahkemelere taşındı. Amca Fatih Duğles ve hala Meral Duğles Akıncı, İzmir 4’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurup, 79 yaşındaki Hikmet Duğles’in kronik hastalıkları bulunduğunu belirtti. Avukat Özlem Karaçam ve Esra Şenkal, “Böbrek yetmezliği ve kronik kalp hastalığı olan Hikmet Duğles, korunmaya muhtaçtır” diyerek, biyolojik sorunların psikolojik sorunlara yol açtığını, aile şirketinden yüklü para çekip, israf ettiğini, adına kayıtlı çok değerli taşınmazları satmaya çalıştığını öne sürdü, taşınmazlara ihtiyati tedbir konmasını istedi.

Babadan cevap

Sağlık sorunları olduğunu, ancak akli dengesiyle ilgili hiçbir sorunu bulunmadığını açıklayan Hikmet Duğles ise, 20 Nisan 2009’da tam teşekküllü hastaneden akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapor aldı. Duğles, avukatı Umut Köroğlu aracılığıyla mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, “Sözkonusu para banka kredileri ve bayimiz olan bir şirkete alınan araç bedeli olarak kullanılmıştır. Krizde şirketi ayakta tutmak için bazı gayrimenkuller satılmak zorunda kalmıştır ve davacıların bu harcamalardan bilgisi vardır” dedi.

Kızını suçladı

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kontrole tabi tutulan Hikmet Duğles’le ilgili mahkemeye gönderilen raporda, fizyolojik rahatsızlığı nedeniyle vasi atanmasının uygun olacağı belirtildi. Çocuklarının vasilik isteğinin reddedilmesini talep eden Hikmet Duğles, kızının kendi imzasını taklit ederek bankadaki hesabından yüklü para çektiğini, bu davanın halen devam ettiğini söyledi.

Hakim, rapor üzerine aileden biri yerine İzmir Barosu avukatlarından Muzaffer Akyol’u vasi olarak tayin etti.

Şirketle ilgisi yok

Hikmet Duğles’in Duğles Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten torunu Tolga Duğles, “Ailenin bir üyesi olarak üzgünüm. Ama bu olayların şirketle ilgisi yok” dedi. Duğles, “Vasi kararı Duğles Şirketler Grubu’nu ilgilendirmiyor. Hikmet Duğles’in şahsi borcu ve mal varlığıyla ilgili bir karar. Bu da akli melekelerinin yerinde olmamasından değil, fiziki nedenlerle alınmıştır. Duğles Şirketler Grubu’nun çoğunluk hissesi bana, kardeşlerim Toygar ve Toygun Duğles’e aittir. Dolasıyısla mahkeme kararı Duğles Şirketler Grubu’nu hukuki veya mali açıdan hiçbir şekilde etkilememektedir. Bizler dedemizin bize emanet ettiği 55 yıllık şirketi üç kardeş olarak daha da ileriye götürmek için sorunsuz bir şekilde çalışıyoruz” dedi. 

BİTTİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title