Haberler

Duble Yol Yapımında Kuş Cenneti Hassasiyeti

Nallıhan ilçesi ile Çayırhan Mahallesi arasında devam eden duble yol çalışmalarında, yolun Davutoğlan Kuş Cenneti'nden geçecek kesimi çitf tünelle aşılacağı bildirildi.

Nallıhan ilçesi ile Çayırhan Mahallesi arasında devam eden duble yol çalışmalarında, yolun Davutoğlan Kuş Cenneti'nden geçecek kesimi çitf tünelle aşılacağı bildirildi.

Nallıhan Belediye başkanı İsmail Öntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  D-140 karayolunu Nallıhan üzerinden Adapazarı Akyazı'ya bağlayan karayolunda duble yol yapım çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Yolun halen Nallıhan-Çayırhan arasında devam eden çalışmalarda, Davutoğlan Kuş Cenneti'ne özel düzenleme yapıldığını belirten Öntaş, şunları söyledi:

"İlçemizde 187 kuş türüne ev sahipliği yapan Davutoğlan Kuş Cenneti'ni çok önemsiyoruz. Yapımı devam eden duble yol, kuş cennetinin içinden geçiyor. Araba seslerinden ve gürültülerden kuşların etkilenmemesi için yolun bu kesimi iki tünelle geçilecek. Böylece, kuş cennetindeki kuşlar yaşam alanlarında rahatlıkla üreyebilecek ve yavru çıkarabilecekler."

Kaynak: AA / Yerel

Adapazarı Çayırhan Nallıhan Sakarya Akyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title