Haberler

Duble Yol Standardında Köy Yolu

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi, 30 bin nüfusun ulaşım sağladığı Hacı Mustafa Çiftliği ile Fatih Beldesi arası grup köy yolunda duble yol standartlarında yol yapım çalışması gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi, 30 bin nüfusun ulaşım sağladığı Hacı Mustafa Çiftliği ile Fatih Beldesi arası grup köy yolunda duble yol standartlarında yol yapım çalışması gerçekleştiriyor. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör, "İddialıyız, Türkiye'ye örnek olacak bir yol yapılıyor." dedi.

Güngör, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy'la birlikte, yapımı devam eden yolda incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi'nin yaz sezonuyla birlikte yol yapım çalışmalarına hız verdiğini ifade eden Güngör, Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) uygulaması ile yol standartlarının daha da yükseltildiğini söyledi.

Belirlenen 4 pilot bölgede aynı çalışmanın sürdüğünü ve uzun vadeli, kalıcı eserler ortaya konulduğunu kaydeden Güngör, "Her yolun toplam uzunlukları yaklaşık 20 kilometre. Bu yolun geçen yıl genişletmesini yapmıştık, çok dar bir yoldu. Platform genişliği yaklaşık 5 metreydi. Trafik kazalarına sebebiyet veren bir yerdi. Şimdi bu yolun ortalama platform genişliğini 9 metreye çıkardık. Kademeli çalışıyoruz. Geçen yıl altyapısını geliştirdiğimiz yolların, bu yıl üst yapısını tamamlıyoruz. Bu yolun birinci kademesinde kaplama yaparken ikinci kademesinde ise alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Güzel bir çalışma ortaya çıkıyor. Bizim açımızdan önemli olan bu yolların uzun ömürlü, kalıcı olması." diye konuştu.

Grup köy yollarına büyük önem verdiklerini dile getiren Güngör, yolun tamamlanmasıyla birlikte bölge nüfusunun rahat ulaşım sağlayacağını belirtti. Güngör "Bu Türkiye'de örnek olacak bir yoldur. İddialıyız. Ben özellikle böyle bir çalışma için bizi yüreklendiren valimize teşekkür ediyorum. Diğer ilçe ve köylerimize de bu standartta yollar yaparak vatandaşımıza hak ettiği hizmeti sunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy ise genel sekreterliğin teklifiyle yol yapım yönetmeliğinin değiştirilerek yüksek standartlı yollar yapılmaya başlandığını hatırlattı. Yolun bitmesiyle birlikte buradaki kazaların da önüne geçileceğine dikkat çeken Özsoy, şöyle konuştu:

"Valimiz, genel sekreterimiz ve tüm il özel idaresi çalışanlarımız büyük emek gösterdi bu yol için. Yol üzerinde bulunan 3 beldemiz ve çok sayıda köyümüz burayı kullanıyor. Bu nedenle standartların yükseltilmesi çok iyi oldu ve köylerimiz iyi bir yola kavuştu. İkinci konu burada çok can verildi, yolun dar olması nedeniyle kazalar oluyordu. İnşallah artık bunların önüne geçiliyor ve vatandaşlarımız hak ettiği hizmeti alıyor."

Daha sonra yolda ve güzergah üzerinde yapılan istinat duvarında incelemelerde bulunan Güngör ve Özsoy vatandaşlarla sohbet etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title