Haberler

Dubai'den Lıverpool İçin 450 Milyon Sterlinlik Teklif

Dubai Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Başbakanı Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'a Bağlı Olan ve İngiltere'de de Yatırımları Bulunan Dubai Uluslararası Capital Şirketi, Liverpool'a Sahip Olabilmek İçin 450 Milyon İngiliz Sterlinlik Teklifte Bulundu.

Dubai Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum'a bağlı olan ve İngiltere'de de yatırımları bulunan Dubai Uluslararası Capital şirketi, Liverpool'a sahip olabilmek için 450 milyon İngiliz Sterlinlik teklifte bulundu.

Pazarlığı izleyen İngiliz finans gazetesi Financial Times'in muhabiri Roger Blitz, büyük ölçüde anlaşmaya varıldığını bildirdi. Blitz, Liverpool'un açıklamasının Dubai Capital şirketini destekleyen ve kulübün geleceğine ilişkin öngörülerini övgüyle karşılayan unsurlar içerdiğini, bunlar arasında yeni bir stadyum yapılması, Chelsea, Manchester United ve Real Madrid gibi kulüplerle rekabet etmesini sağlayacak yeni futbolcu transferlerinin olduğunu söyledi.

Birkaç yıldan bu yana anlaşma arayışında olan Liverpool'un dışında İngiliz futbolunda 7 kulüp yabancı yatırımcıların mülkiyetinde bulunuyor. Bunların başında Chelsea'yi bir kaç yıl önce satın alıp yüz milyonlarca sterlin tutarında yatırım yapan milyarder Rus işadamı Roman Abramoviç bulunuyor. Amerikalı bir işadamı da geçen yıl Manchester United'i satın almıştı.

İhsan DÖRTKARDEŞ/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title