Haberler

Dua Okuyan Oyuncak Bebekler Büyük İlgi Görüyor

Oyuncak üretimi ve ucuzlukta rakip tanımayan Çin'den ithal dua okuyan oyuncak bebekler büyük ilgi görüyor.

İki adet kalem pil ile çalışan oyuncak bebek, düğmesine basıldığında Türkçe olarak ''Allahım, annemi, babamı ve tüm ailemizi birbirimize bağışla. Sağlıklı huzurlu ve mutlu, uzun ömürler ver. Yurdumda ve dünyada tüm insanlar sevgi ve

barış içerisinde yaşasın. Amin'' diyor. Oyuncak bebeğin konuşması çocuklara yönelik bir şarkının melodisiyle son buluyor.

İlginç oyuncağın ithalatını ve dağıtımını yapan Torutoys Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru şunları söyledi: ''Ramazan ayında ilahi okuyan bebekler büyük ilgi görmeye başladı. Bunlardan tekrar sipariş vermeye çalışacağız. İlahi okuyan bebeklerin yanı sıra ilahi ve dua okuyan bilgisayarlar da bulunuyor. Ramazan ayında bunlar da büyük ilgi görüyor. Bebeklerin fiyatı 10 ile 20 YTL arasında değişiyor."

Çin'de yaptırılan oyuncak bebek, sağ eli sıkıldığı zaman İhlas, sol eli sıkıldığında Sübhaneke, göğsüne basıldığı zaman Fatiha dualarını okuyor, sağ ayağı sıkılınca da Türkçe dua ediyor. Sol ayağı sıkıldığında Türkçe ilahilere başlayan bebek, "anneciğim", "babacığım" da diyebiliyor.

(FÖ-FÖ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title