Haberler

DTP Siirt İl Teşkilatı'ndan Basın Açıklaması

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Siirt İl Teşkilatı Üyesi Nezir Gülcan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Yaptığı, "80 Yıllık Cumhuriyet Tarihinde Ülke En Tehlikeli Süreçten Geçiyor" Açıklamasına Katıldıklarını Belirtti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Siirt İl Teşkilatı Üyesi Nezir Gülcan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın yaptığı, "80 yıllık Cumhuriyet tarihinde ülke en tehlikeli süreçten geçiyor" açıklamasına katıldıklarını belirtti.

DTP Siirt İl Teşkilatı adına bir basın açıklaması yapan Gülcan, ülkenin kaos ortamına sürüklendiğini belirtti. Türkiye'de son zamanlarda yaşanan komplolara tepki gösteren Gülcan, "1990 yılları başında iki kutuplu olan dünyamız Sovyetlerin yarıştan ayrılmasıyla ABD lehine denge bozuldu ve tek kutuplu bir dünya ortaya çıktı. Büyük Ortadoğu projesiyle ortaya çıkan ve kendini Lavihant ilan eden ABD, Ortadoğu'dan Afrika ve Avrasya'daki 22 ülkenin sınırlarını tartışmaya açtı. Ortaya konulmak istenen senaryolardan bir tanesinin oyuncular da Türkler ve Kürtler'dir. Barıştan ve demokrasiden ürken karanlık güçleri emperyalistlerden aldığı güçle tekrar Türkiye'yi kardeş kavgasının içine çekmek istediler. İşte Trabzon'da, Hatay'da, futbol maçlarında ve en son Kurtlar Vadisi dizisi ve Mersin'de ortaya çıkan dernek gruplar hepsinin ortak hedefi bu güzelim coğrafyada Türkler'i ve Kürtler'i karşı karşıya getirme, kaos ortamı yaratıp küresel patronlarına yardımcı olmaya çalışmaktır. Bir yandan Ortadoğu'da gelişen olaylar Kıbrıs'ta petrol arama oyunu ABD ve Avrupa'da Türkiye'ye dayatılan Ermeni soykırımı. Şu anda Türkiye'ye dayatılan şudur; 'Ya benimle hareket edip ilanı çözelim, ya da seni Kürtlerle savaştırarak sınırlarını tartışmalı hale getiririm'. Bu iki dayatma da bölge halkları için tufandır, kan ve gözyaşıdır. 8 yıldır 15 Şubat komplosunu sıcak tutan küresel emperyalistlerin oyununa karşı uyanık ve sağ duyulu olmak gerekir. Şu anda ABD'de bulunan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt böyle diyor, '80 yıllık Cumhuriyet tarihinde ülke en tehlikeli süreçten geçiyor' bu doğrudur. Bunun çözümü de İstiklal savaşında Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi Kürtler, Türkler Anadolu hakları omuz omuza barışık ve kardeşçe bir duruştadır. Kardeşlik ve barış için demokratik laik ve evrensel hukuk gözetilerek Kürt realitesine çok acil bir barışçıl bir çözüm bulunmalı"dedi.

DTP İL BAŞKANI SAVCILIĞA TESLİM OLDU

Basın açıklamasının ardından DTP Siirt İl Başkanı Abdurrahman Taşçı,

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan ve Silopi'de Abubekir Deniz ile Serdar Danış'ın öldürülmeleri sebebiyle Diyarbakır'da yapılan sessiz kınama eylemine katılan kendisi ve 40 kişi hakkında açılan davayla ilgili bir açıklama yaptı. Taşçı, yapılan sessiz oturma eylemin sonrası kendisi ve 40 kişi hakkında 600 ay hapis cezasına çarptırıldıklarını belirterek, "O eylemle ilişkin hakkımızda dava açıldı ve dava sonradan Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay'dan onanarak 40 kişi hakkında sessiz bir eyleme ilişkin 600 ay ceza verildi. Bu 40 kişinin için yer alan ben 10 arkadaşım 15 ay ceza yerken, 30 arkadaşım bu cezadan erteleme almışlardır. Ben Siirt Savcılığı'na gidiyorum. Bu ülkenin demokratikleşmesi için bu ülkede yaşayan halkların kardeşliği için dün nasıl demokratik tepkimizi gösteriyorsak, bugün de demokratik tepkimizi göstereceğiz" dedi.

Açıklama sonrası DTP İl Başkanı Taşçı savcılığa giderken, basın açıklamasına katılan yaklaşık 200 kişilik grup sessiz dağıldı.

(İA-FA-ÖZ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title