Haberler

DTP Pm Toplandı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Parti Meclisi (Pm) Toplandı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Parti Meclisi (PM) toplandı.

Toplantıda, Genel Başkan Nurettin Demirtaş'ın tutuklanması, sınır ötesi operasyon ve son siyasi gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Siirt Milletvekili Osman Özçelik, parti genel merkezindeki toplantıya gelişinde gazetecilerin yeni bir genel başkan seçiminin gündemde olup olmadığı yönündeki soruya, bu aşamada buna gerek olmadığı yanıtını verdi. Özçelik, ''Çünkü genel başkanımız şu anda tutuklanmış durumda, hükümlü değil. Hükümlü olması halinde zaten genel başkan seçimi zorunlu olarak gündeme gelecektir. Haziranda olağan kongremiz var zaten. O güne kadar genel başkanımızın durumu netliğe kavuşacak ve ona göre bir karar alınacak'' diye konuştu.

Özçelik, sınır ötesi operasyona ilişkin soruyu yanıtlarken de ''Kürt sorunu burada, Kandil'de değil. Ankara'da, Diyarbakır'da İstanbul'da. Bunlar sonuç verecek şeyler değil'' dedi.

Batman Milletvekili Bengi Yıldız da pişmanlık yasası, af gibi tartışmalara ilişkin soruya, ''Kürt sorununun sadece bir pişmanlık yasası ile sadece bir af ile çözülebileceğini düşünmüyoruz. Bütün yönleriyle ele alınıp paket şeklinde ortaya konması lazım. Bu konulursa bizim bu konudaki parti politikamız bellidir'' karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title