Haberler

DTP'nin Meclis'e Girme Planı Parlamento'da Tartışma Yarattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "DTP'nin Bağımsız Aday Göstermesi Halinde Bundan AKP Kazançlı Çıkar" Yorumlarına TBMM'den Farklı Görüşler Geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "DTP'nin bağımsız aday göstermesi halinde bundan AKP kazançlı çıkar" yorumlarına TBMM'den farklı görüşler geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "DTP'nin TBMM'ye girmesinin AKP'nin işine gelir" yönündeki görüşleri üzerine AKP, CHP ve ANAVATAN'lı vekiller ANKA'ya açıklamalarda bulundu.

AKP: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE TÜRKİYE MİLLETVEKİLLİĞİ GETİRİLMELİ

Köksal Toptan (AKP Zonguldak Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı):

"Farklı siyasi görüşte olan herkesin Meclis'te olmasından yanayım. Keşke Anayasa değişikliğiyle Türkiye milletvekilliği getirilse. Meclis'te her siyasi fikrin temsilcisi olması lazım."

Mehmet Sayım Tekelioğlu (AKP İzmir Milletvekili)

"DTP Meclis'e girse bile Türkiye için ne yapabilir ki. Sayın Başbakan onların Meclis'te Türkiye için bir icraat yapmayacaklarını bildiği için, 'Meclis'e girmeleri AKP'nin işine gelir' yorumunu yapmıştır."

CHP: TBMM'NİN ÇÖZÜM BULMASI LAZIM

Sinan Yerlikaya (CHP Tunceli Milletvekili):

"DTP yüzde 10'luk seçim barajını aşamayacağı için Meclis'e bağımsız girmek istiyor. Girmesi de çok doğal. Türkiye vatandaşı olan herkesin hakkıdır bu. Bölgede ciddi sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları yıllarca def edemedik. Devlet-vatandaş arasındaki sıkıntıları yıllarca çözemedik, bu güveni sağlayamadık. Önümüzdeki seçimlerde DTP belli bir sayıda Meclis'e girecektir. Geçmişte DEP'liler nasıl sorun çıkardıysa, aynı sorun DTP'lilerde de yaşanacak. Bunların yaşanmaması için hükümetlerin bölgede sorunları çözmesi lazım. TBMM'nin buna bir çare bulması lazım. Hükümetler bölgede ayırım yapmasa bunlar yaşanmaz"

ANAVTAN: HER DÜŞÜNCE MECLİS'TE TEMSİL EDİLMELİ

Dursun Akdemir(Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili ve TBMM İdare Amiri):

"Başbakan, "DTP Meclis'e girerse bu AKP'nin işine gelir' sözleri CHP'nin oylarını böleceği düşüncesinde olduğu için bu yorumu yapmıştır. Oysa tam tersi olacak. AKP'nin oylarını bölecek. DTP, baraj kaygısı yaşadığı için, önümüzdeki seçimlerde Meclis'e bağımsız girmeyi deneyecek. Her düşüncenin Meclis'te temsil edilmesi gerekir. Bu Türkiye'nin geleceği açısından önemlidir. Bu şekilde dahi olsa Türkiye'nin üniter yapısı bakımından yararlı olacaktır. Demokratik rejim adına her fikrin savunulması gerekir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title