Haberler

DTP Milletvekili Aysel Tuğluk AK Parti'nin Kapatılması İçin Açılan Davayı Değerlendirdi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin Kapatılması İstemiyle Anayasa Mahkemesi'nde Açtığı Davayı Değerlendirdi. Tuğluk, 'Bu Yaklaşımın Demokrasi Ayıbı Olduğunu' Söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açtığı davayı değerlendirdi. Tuğluk, ''Bu yaklaşımın demokrasi ayıbı olduğunu'' söyledi.

DTP Diyarbakır İl binasında partililere ziyaret gerçekleştiren DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, AK Parti'nin kapatılması için açılan davayı duyduklarında en başta tepki gösterenlerin kendileri olduğunu belirterek, "Çünkü demokrasilerde parti kapatmalar gibi uygulamaların olmaması gerektiğine inanıyoruz. Sonuçta önemli siyasette önemli aktörlerdir siyasi partiler. Çalışmaları son derece özgür bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Biz ilkesel yaklaşıyoruz bu olaya ve demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde parti kapatmaların olmaması gerektiğine inanıyoruz. En çok bundan mağduriyet yaşayanlar olarak ifade ediyoruz. Demokrasi herkes için diye düşünüyoruz. Bugün, AK Parti, DTP karşılaşır ama yarın bir başkasına da bu uygulamalar söz konusu olabilir. Bu yaklaşım bizce demokrasi ayıbıdır. Türkiye'de demokrasi anlamında çok ciddi sıkıntılar kendini gösteriyor. Biraz bunun yansıması olarak görüyoruz. Çok çeşitli güç dengeleri var. Çeşitli zamanlarda devreye giriyorlar ve ben demokrasiyi sekteye uğratan bir yaklaşımın sonucu bir zihniyetin sonucu olarak görüyorum ve asla kapatmanın olmaması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Türban yasasından önce Anayasa'nın 301. maddesi çıkmış olsaydı bu sonuç ortaya çıkar mıydı'' sorusuna ise Aysel Tuğluk şöyle cevap verdi:

"Biz her zaman şunu söyledik. Aslında, iktidara da sürekli çağrılarımızda bunu ifade etmeye çalıştık. Türkiye'deki çok ciddi demokrasi sorunlarının bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifade etmeye çalıştık. En başta, Anayasa'ya bu demokratik ve özgürlükçü anlayışın yerleşmesi için çaba sarf etmesi gerekiyor. Örneğin Anayasa'da bu anlamda demokratik açılımlar bir an önce gerçekleşmiş olsaydı, 301. Madde de dahil olmak üzere; zannederim bu kadar kolay bu gelişmeler yaşanmayacaktı. Ama temel problem biraz zihniyette diye düşünüyorum. Demokrasiye, özgürlüklere inançsızlık ve tahammülsüzlüğün ifadesi. Bugün AK Parti'nin böyle bir durumla karşılaşmış olmasını bizim çok temel eleştirilerimiz olsa bile demokrasi ve ilkesel yaklaşım çerçevesinde biz bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz." (ME-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title