Haberler

DTP, Mardin'de Bağımsız Adayı Desteklemeyecek

Demokratik Toplum Partisi (DTP), 'Adaylıktan Çekilmesi' Talebine Uymayan Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Kamuran Yıldırım'ı Desteklememe Kararı Aldı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP), ''adaylıktan çekilmesi'' talebine uymayan Mardin bağımsız milletvekili adayı Kamuran Yıldırım'ı desteklememe kararı aldı.

DTP'den yapılan yazılı açıklamada, partinin bağımsız adaylarla seçime girme kararının ardından oluşturulan Bağımsız Adayları Destekleme Komisyonu'na, Mardin'den Kamuran Yıldırım'ın da başvurduğu belirtildi.

Aday başvurularının Yüksek Seçim Kurulu'na bildirileceği tarih 8 Haziran 2007 olduğundan, daha sonra değerlendirilmek üzere Mardin'deki 3 aday arasında Yıldırım'ın da gösterildiği kaydedilen açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucunda Mardin'de 3 yerine 2 adayla seçime katılma kararı alındığı dile getirildi.

Yıldırım ile ''bu çerçevede konuşulduğu'' belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Kendisi de bunu kabul etmiştir ve bu koşulla aday gösterilmiştir. Sonradan kendisinden geri çekilmesi istendiğinde, siyasi kültür ve ahlakımıza sığmayan bir yaklaşımla adaylıktan geri çekilmemiştir.

Bugüne kadar Kamuran Yıldırım'la yapılan görüşmelerde olumlu bir yaklaşım gösterebileceği beklentisi içinde olduk. Ancak gelinen aşamada, Kamuran Yıldırım'ın, halkımızın çıkar ve beklentilerine doğru temelde yanıt olmak yerine, bireysel hesaplar içinde olduğu görülmüştür. Mevcut tutumun halkımıza ve örgütlü mücadelemize zarar verdiği, dışımızdaki güç ve çevrelere hizmet ettiği açıktır.''

Açıklamada, Kamuran Yıldırım'ın, DTP'nin destek verdiği bağımsız adaylardan biri olmadığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title