Haberler

DTP'liler, Öcalan İçin Açlık Grevine 3 Gün Dayanabildi

Halen İmralı Cezaevi'nde Tutuklu Bulunan Abdullah Öcalan'ın Serbest Bırakılması Talebiyle 3 Gün Önce Açlık Grevine Başlayan Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (Tayad) Üyesi Grup, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Konak İlçe Başkanlığı'nda Düzenlenen Basın Açıklamasının Ardından Eylemine Son Verdi.

Halen İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması talebiyle 3 gün önce açlık grevine başlayan Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi grup, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Konak İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasının ardından eylemine son verdi.

DTP Konak İlçe Başkanı Şerafettin Kaplan tarafından yapılan açıklamada, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'a tecrit ve izalasyon uygulandığı, özel hak mahrumiyetlerinin statüsünün de özelleştirildiği iddia edildi. Kaplan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Avrupa Konseyi İşkenceyi izleme ve Önleme Komitesi'nin konu ile ilgili yaptığı incelemenin sonuçlarını acilen açıklaması için tüm siyasi tutuklular bulundukları cezaevlerinde süresiz ve dönüşümlü olarak açlık grevi başlatmış durumdalar.

Bizler de TAYAD olarak onlara destek vermek için başlattığımız 3 günlük açlık grevini sonuçlandırıyoruz. Bundan sonra farklı eylemlerimiz devam edecektir. İnsanım, demokratım, toplumsal barıştan yanayım diyen herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz."

(UÇ-Mİ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title