Haberler

DTP'li Vekile Valilik Önünde Basın Açıklaması İzni Verilmedi

Demokratik Toplum Partili (DTP) Van Milletvekili Özdal Üçer, DTP'li Vekiller Olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Şoven ve Irkçı Bir Zihniyetle Karşı Karşıya Olduklarını Öne Sürdü. Üçer'in Valilik Önünde Basın Açıklaması Yapmasına İzin Verilmedi.

Demokratik Toplum Partili (DTP) Van milletvekili Özdal Üçer, DTP'li vekiller olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde şoven ve ırkçı bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını öne sürdü. Üçer'in valilik önünde basın açıklaması yapmasına izin verilmedi.

Milletvekili Özdal Üçer, parti örgütü tarafından yarın düzenlenecek 'Savaşa Hayır' mitingi öncesi DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar ve bazı partililerle birlikte Van Valiliği'ne gelerek Vali Vekili Ömer Özcan ile görüştü. Görüşmenin ardından valilik bahçesinde Üçer'in basın açıklaması yapmasını bekleyen basın mensupları, kamusal alan olduğu, burada açıklama yapılamayacağı gerekçesiyle dışarı çıkartıldı. Valilik binasından çıkan Üçer, önce Hastane Caddesi tarafında bulunan çıkış kapısına gelerek burada

basın açıklaması yapmak istedi ancak basın mensupların bulunduğu yere gitmemesi üzerine Üçer, beraberindekilerle birlikte Cumhuriyet Caddesi tarafında bulunan giriş bölümüne geldi.

Burada basın mensuplarına yaptığı görüşme ile ilgili bilgi veren DTP Van milletvekili Özdal Üçer, 22 Temmuz'da yapılan genel seçimlerin ardından özellikle DTP'li vekillerin TBMM'ye girmesinden bu yana çok önemli gelişmeler olduğunu belirtti. Türkiye'de demokrasinin geleceği açısından dönüm noktası olan seçimlerden sonra DTP'li vekiller olarak TBMM'de şoven ve ırkçı bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını iddia eden Üçer, "Şoven ve ırkçı kesimler tarafında hedef alınmak üzere çok yoğun baskılamalarla

karşılaşıyoruz. Linç girişimleri, parti binamızın yakılmasına dönük saldırılar oldu. Silahlı saldırılar oldu. Boyalı medya yönelimi ile bir hedef haline getirildik. Bu anlamda bizler de tüm yurttaşlarımızın, başta biz DTP'lilerin hukuksal durumlarına duyarlılıklarını bildiğimiz için şoven, ırkçı, baskılayıcı, imhayı ve inkarı esas alan yönelime karşı halkımızın demokratik taleplerini örgütlemek adına, bu ülkenin yasalarıyla yarın için parti il örgütümüzün belirlediği tertip komitesi öncülüğünde 'Artık

Yeter' (Edi Bese) mitingini tertipliyoruz. Tamamen hukuksal bir hak kullanıyoruz ve yine valilik makamının onaylamış olduğu bir mitinge sizlerin aracılığıyla demokrasiye, insan haklarına, barışa ve kardeşliğe özlem duyan herkesi büyük bir coşkuyla davet ediyoruz" dedi.

Miting için gerekli izinlerin alındığını da kaydeden Üçer, çok coşkulu bir miting beklediklerini kaydederek, "Bildiğiniz üzere daha önce yapılan mitinglerle ilgili yoğun güvenlik refleksinden dolayı birtakım müdahaleler, olaylar meydana gelmekteydi. Bundan kimi rahatsızlıklar ortaya çıkmaktaydı. Sayın Valimiz'le de yarın yapılacak mitingin güvenlik ortamından geçmesi ve sağlıklı bir sonuca ermesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi talebinde bulunduk. Kendisinin de aynı hassasiyetle yaklaştığını,

gereken tedbirlerin alındığını, büyük bir duyarlılıkla bu işin sonuca erdirilmesi için kendilerinin de çaba sarf ettiğini söyledi. Biz de buna olan inancımızla yarın huzur ve barış ortamında geçecek mitinge tüm halkımızı davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının, "DTP olarak siz tedbir aldınız mı?" şeklindeki sorusuna ise Üçer, "Bütün tedbir komiteleri kendi kitlelerinin potansiyeline göre yapılıyor. DTP'nin güvenlik görevlisi olmadığı için sadece mitingin düzenli seyredebilmesi için miting görevlileri belirlenmiş. Burada giriş çıkışları takip etmek, miting organizasyonunun sağlıklı işlemesi gibi görevlerle ilgili tedbirlerimiz var. Net bir sayı veremeyeceğim ancak yüzlerce kişi bu işlerle ilgili çalışıyor ve yine resmi izin çerçevesinde

anons araçlarımız ve görevlilerimiz mitinge halkı davet ediyor" şeklinde konuştu.

Üçer, valilik bahçesinde açıklama yapmasına izin verilmemesinin nedeni ile ilgili soruya, "Çok yoğun bir güvenlik refleksi var. Bunu da yanlış buluyorum. Çünkü düşünün bir milletvekilinin valilik önünde basın açıklaması yapmasına izin verilmiyor. Bunun önünde çok rahatlıkla durabilirdik ama siz basın emekçilerini mağdur ve rahatsız etmemek için biz yanınıza geldik. Gereken diyaloğu sergileseydik sıkıntıyı yaşabilirdik. Umarım basın mensubu arkadaşlar da bu tür güvenlik engellemeleriyle karşılaşmaz"

dedi.

DTP Van milletvekili Özdal Üçer, yaptığı açıklamanın ardından valilik bahçesinde bulunan aracına binerek ayrıldı.

Yetkililer, kamusal alan olduğu gerekçesiyle şimdiye kadar hiçbir kişi ve topluluğun valilik bahçesinde basın açıklaması yapmasına izin vermediklerini kaydetti.

(ŞA-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title