Haberler

DTP'li Türk: Gül Bizi Kucaklarsa Tavrımız Değişir

DTP'nin TBMM Grup Başkanı Ahmet Türk, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Adaylığını Destekleme Konusunda Gruplarının Tavrının Değişebileceğini Söyledi.

DTP'nin TBMM Grup Başkanı Ahmet Türk, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığını destekleme konusunda gruplarının tavrının değişebileceğini söyledi.

11. Cumhurbaşkanı seçimi 1. tur oylamasından sonra TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ahmet Türk, oylamaya katılacağı yönünde daha önce kamuoyuna açıklama yaptıklarını hatırlatarak, cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verecekleri konusunda grup kararı alma şansına sahip olmadıklarını söyledi. Türk, "Ben kendi oyumun rengini açıkladım. Ona uygun bir davranış içinde oldum. Arkadaşlarımız da tahmin ediyorum, ona göre oy kullanmışlar. Gelişmeleri izliyoruz. Cumhurbaşkanlığı önemli bir

mevki. Kucaklayıcı olması gereken bir mevki. Gerçekten herkesi kucaklayıcı bir duruş görürsek, bu konuda katkı sunabiliriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Abdullah Gül'ü destekleyip desteklemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de Türk, durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti. Türk, parti olarak diyalog arayışını sürdürdüklerini, bunu görmeleri durumunda Gül'e destek verebileceklerini vurgulayarak, "Gelişmeleri değerlendireceğiz. Tepkilere göre grubumuzun tavrı değişebilir. Şu anda bir şey söyleyemem. Seçim devam ediyor" dedi.

(AU-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title